Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Wild spotten vanuit een vakantiehuis met wildthema

GeWILDe woningen voor een weekend of week

Eindhoven, 4 Oktober 2013

Het wildseizoen staat weer voor de deur. Naast een culinaire traktatie voor velen is wild natuurlijk prachtig om in levende lijve te bewonderen. Daarvoor hoef je niet ver te reizen. De Ardennen bieden bijvoorbeeld prachtige kansen om wild te spotten. En waar kan dat nu beter dan vanuit een vakantiehuis met wildthema?

Jachtopzichterswoning uit 1500 op landgoed

In de Betuwe op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt staat een vroegere jachtopzichterswoning die door een styliste van het magazine Buitenleven prachtig is omgetoverd tot sfeervol Buitenlevenhuisje. Dit vakantiehuis uit omstreeks 1500 was het woonhuis van vele generaties jachtopzieners. In 2011 is het historische huisje grondig gerestaureerd met een nieuw rieten dak, eikenhouten vloeren, centrale verwarming, drie slaapkamers, een moderne badkamer en keuken. Rondom het huis ligt een fijne tuin met prachtig uitzicht over de akkers. Vanuit de voordeur loop je zo de lanen in voor een heerlijke wandeling. Landgoed Mariënwaerdt is een uitgestrekt familielandgoed waar nog reeën, fazanten en hazen leven.

Wild in de Ardennen

De uitgestrekte natuurgebieden in de Ardennen, waaronder de Hoge Venen, vormen van oudsher goed jachtterrein. Niet vreemd dus dat de Ardennen vakantiewoningen herbergen met een jachthistorie. En de vakantiehuizen die een jachtlink hebben, bieden natuurlijk prachtige kansen om levend wild te spotten!

Zo was Villa Al Bounire tot midden jaren negentig een jachtvilla van een adellijke familie. De trofeeën hangen nog aan de muren van het inmiddels gerenoveerde huis. De vakantiewoning heeft een authentiek sfeer en een comfortabele inrichting. In de super ingerichte keuken kun je heerlijk kokerellen en bijvoorbeeld een wildrecept uitproberen. Het prachtige landhuis is omgeven door een park van drie hectare en geeft uitzicht op het golvende landschap en de bosrijke omgeving van Dochamps.

Chalet Bonheur Wellness is een vroeger jachtchalet waar je nu met negen personen kunt genieten van een aantal welverdiende vakantiedagen. Het vakantiehuis heeft een heerlijke, overdekte jacuzzi in de tuin en een sauna voor nog meer warmte. Het chalet ligt vlakbij natuurgebied Hoge Venen met tientallen kilometers bewegwijzerde wandelpaden en kans om wild te zien.

Het boshuis La Maison du Bois is ingericht met jachtelementen. Het vakantiehuis voor vier ligt ook vlakbij natuurgebied de Hoge Venen en biedt vanaf het ruime terras een prachtig uitzicht over de bossen rond Malmedy.

Scandinavisch wild

Scandinavië is natuurlijk dé Europese regio om elanden te spotten. In Midden-Zweden biedt Belvilla bijvoorbeeld een villa aan in het kenmerkende rode hout op een zestiende-eeuws landgoed aan een meer. De klassieke inrichting plus vele hout- en jachtelementen geven deze vakantievilla Narebo Gård Jaktflygel een eigen sfeer. Naast elanden wonen ook veel zwijnen, herten, kraanvogels en zelfs visarenden in dit gebied. Dit Zweedse vakantiehuis heeft bovendien twee sauna’s. Hoe Zweeds wil je het hebben!

Wild in de bergen

In Oostenrijk is het houten huis Papp een aanrader voor wildliefhebbers. Je verblijft in een beschermd natuurgebied waar steenbokken, gemzen, herten en wasbeertjes leven. Het houten chalet is bovendien oergezellig ingericht.

In de meest bosrijke, Oostenrijkse regio Mauro vind je Egghardt Jagthütte, een authentieke jachthut omgeven door bossen op een prachtige alm. Je hebt weinig fantasie nodig om je voor te stellen dat de jagers zich hier rond de tegelkachel kwamen opwarmen. Het vele hout en de gordijnen in stijl dragen bij aan de jagerssfeer. Deze vakantiewoning ligt nabij het skigebied Kreischberg waar je kunt skiën, snowboarden en langlaufen, maar ook schaatsen en cross-country-skiën.

Jachthoofdstad Saint-Hubert

De plaats St-Hubert in de Ardennen is vernoemd naar de beschermheilige van de jacht en wordt gezien als jachthoofdstad. Dit zie je onder meer terug in tal van jachtfestiviteiten. Voor een vakantie rond St-Hubert biedt Belvilla honderden vakantiewoningen aan. Zo is La Linotte een zeer luxueus vakantiehuis voor twee. Dit knusse chalet, geselecteerd voor de Belvilla Elite Collection, is helemaal af voor een romantisch weekendje. Het huis ligt prachtig aan een beekje. Ook in de koudere tijden is het hier heerlijk bij de haardkachel en met je eigen bubbelbad en stoomdouche. De jachthoorn en geweien in en om het huis refereren aan de historie van de regio.

Hertengarantie

In sommige vakantiehuizen heb je een wel erg grote kans om herten te zien. In de vroegere burgemeester-/notariswoning Chateau-Ferme Delhaise lopen namelijk tamme hertjes in een afgezet deel van de tuin. Ook landhuis La Hestrale heeft een eigen hertenkampje op het domein. Het interieur van dit landhuis is ook nog eens geïnspireerd op de jacht. Geweien aan de muur, de huid van een everzwijn op de vloer en zelfs een geschilderde eend op de badkamertegels. Bij Herterij Twente zie je zeker edelherten, waar de huiseigenaar bovendien veel over kan vertellen. Je kunt hier verblijven in één van de drie geschakelde vakantiewoningen die uitkijken over de landerijen.

Nog meer wild

Niet ver van Brugge vind je de charmante Castle Cottage, een vroeger jachthuisje bij een negentiende-eeuws landhuis. Je kunt hier met vier personen verblijven in een natuurrijke omgeving tussen eeuwenoude bomen en een ommuurde moestuin. Villa Jachtrust is een monumentale jachtopzichterswoning tussen de fruitbomen in de provincie Utrecht. Het is een karakteristieke rietgedekte villa die in 2009 onder toezicht is gerenoveerd. In de Duitse Moezelstreek vind je een vroeger jachthuis waar je nu met zes personen kunt genieten van de rust en het prachtige uitzicht. De verrekijker en een jachtboek liggen al klaar om wild te spotten! De monumentale Villa Bad Freienwalde is een vroeger jachtslot uit 1899. De vakantievilla voor tien ligt in kuurstad Bad Freienwalde niet ver van metropool Berlijn.

Kortom, genoeg keus van geWILDe woningen voor een weekend of week!

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken