Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Vraag naar vakantiehuizen aan de Elfstedenroute

Het kan vriezen of dooien – giet it oan?

Eindhoven, 7 Februari 2012

De Elfstedenkoorts neemt toe nu de vorst aanhoudt en de rayonhoofden druk in overleg zijn. Zou het er dit jaar weer van komen? De hotels in Friesland hebben het volgens berichten druk met aanvragen. Ook vakantiehuizenspecialist Belvilla ziet vraag naar Friese woningen langs de schaatsroute. Wil je dit bijna mythische evenement van dichtbij meemaken, grijp dan je kans. De laatste tocht was tenslotte alweer vijftien jaar geleden.

Schaatstocht over bijna 200 kilometer natuurijs

De Elfstedentocht is voor het eerst in 1909 gereden en heeft tot nu toe slechts vijftien keer kunnen plaatsvinden. De bijna 200 kilometer lange schaatstocht gaat alleen van start als het natuurijs over de hele route minimaal 15 centimeter dik is. Bij voldoende vorst en met het sneeuwvrij maken van het ijs is er redelijke kans dat deze dikte binnen een paar dagen wordt bereikt.

Bijzonder overnachten langs de route

Belvilla heeft nog diverse vakantiehuizen beschikbaar langs de route. In het pittoreske Elfstedenstadje Hindeloopen is bijvoorbeeld een sfeervol vakantieadres voor twee personen in een voormalige basisschool uit 1919. De school ligt in het historische centrum en tegelijkertijd verscholen in het groen. In Molkwerum, eveneens aan de Elfstedenroute, bevindt zich nog een voormalig schooltje met vierpersoonsappartement d’Alde Skoalle. In Stavoren, zevende stad op de schaatsroute, biedt Belvilla ook diverse vakantiehuizen aan, waaronder enkele bijzondere schiphuiswoningen. Deze vakantiehuizen zijn gebouwd boven het water en beschikken over een eigen schiphuis en aanlegsteiger onder het huis.

En mocht de tocht per schaats niet doorgaan, dan kun je de route, of een deel ervan, natuurlijk ook wandelend, fietsend of rolschaatsend volgen.

Friese vakantiehuizen langs de route van Belvilla: http://www.belvilla.nl/elfstedentocht

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken