Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Vakantiehuizen populairder ondanks dalende zomertrend

Eindhoven, 16 Augustus 2010

Hoewel het totaal aantal vakantieboekingen in de reisbranche dit jaar iets achterblijft bij voorgaande jaren, is het aantal geboekte vakantiehuizen opnieuw gestegen. Dit blijkt uit cijfers van Belvilla, Europees marktleider in de vakantiehuizenbranche. Belvilla noteerde duidelijke groei ten opzichte van 2009. Vliegen hotelgasten vooral graag naar Turkije, Griekenland en Spanje, de populairste vakantiehuizen liggen in Duitsland, Frankrijk en België. In eigen land is de provincie Limburg inmiddels de favoriete bestemming (2009: Gelderland).

Volgens Belvilla kiezen steeds meer Nederlanders voor bestemmingen die relatief dichtbij liggen en die met het eigen vervoer te bereiken zijn. Dit is in overeenstemming met de jongste cijfers van de ANVR, de overkoepelende organisatie voor reisondernemingen. Daaruit blijkt dat er dit jaar minder mensen met het vliegtuig op vakantie gaan, terwijl het percentage mensen dat er met eigen vervoer op uitging gelijk bleef. Volgens Belvilla-directeur Hedwig Wassing speelt de economische crisis hierbij zeker een rol. “Vakantiehuizen bieden omgerekend per persoon per nacht veel waar voor hun geld en kunnen gemakkelijk concurreren met zelfs de scherpste hotelaanbiedingen. Het is een kwestie van gezond verstand: je kunt met de eigen auto naar je vakantiebestemming en je kunt ook eens thuis lekker kokkerellen, zonder elke avond verplicht uit eten te moeten. Een vakantiehuis biedt comfort  en privacy, weg van de massa, terwijl  je kan besparen op de kosten voor eten en drinken. De vakantie wordt goedkoper, maar de beleving zeker niet minder. Dat spreekt veel Nederlanders aan.”  

Toename aantal last minute boekingen

Hoewel de meeste huurders van een vakantiehuis kiezen voor bestemming die binnen één tot anderhalve dag rijden bereikbaar is, groeit ook het aantal boekingen in Zuid-Europa. Om die reden heeft Belvilla sinds begin dit jaar het aanbod in bijvoorbeeld Griekenland uitgebreid met 37 huizen naar circa 60 Griekse woningen, een ruime verdubbeling. Het aanbod op de populaire eilanden Corfu en Kreta is daarmee flink gegroeid, terwijl de veeleisende vakantieganger ook terecht kan op de eilanden Chios, Lefkas en Samos. In één opzicht vertonen de cijfers van Belvilla eenzelfde trend als die van de gehele reisbranche: het aantal last minute boekingen neemt toe. Wassing: “Als we een correctie toepassen voor de WK-periode laat deze zomer verhoudingsgewijs meer last minute boekingen zien dan de zomer van 2009. Aangezien wij echter altijd een mooi aanbod aan last minute boekingen hebben is dit voor ons geen enkel probleem.”

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken