Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Vakantiehuis populair met dierendag

Huisdieren welkom in ruim 8.000 vakantiehuizen van Belvilla

Eindhoven, 10 September 2013

Op 4 oktober kondigt Werelddierendag zich weer aan. Vooruitlopend op deze dag onderzocht vakantiehuizenspecialist Belvilla het reisgedrag van Nederlandse huisdierbezitters. Opvallende uitkomst is dat dit jaar relatief veel huisdieren rond 4 oktober op reis gaan. Het vinden van een vakantieadres waar huisdieren mogen logeren, blijkt vaak lastig. Belvilla heeft echter ruim achtduizend vakantiewoningen waar huisdieren welkom zijn.

Meer huisdieren mee op reis rond dierendag

Gemiddeld gaat een huisdier mee bij 20% van de vakantiehuisboekingen. Bij de aankomsten op 4 oktober dit jaar is het percentage huisdieren in het reisgezelschap echter opgelopen tot 28%! Werelddierendag valt dit jaar op een vrijdag wat voor veel huisdierbezitters wellicht aanleiding vormt om hun dier extra te verwennen met een paar dagen weg in een vakantiehuis.

Vooral dichtbij-vakantie met huisdieren

Nederlandse baasjes kiezen voor een vakantie met hun huisdier veelal voor een woning op relatief korte rijafstand. Van alle Nederlandse huisdieren blijft 28% in eigen land, gevolgd door België (26%) en Duitsland (20%). In absolute aantallen vergezellen huisdieren hun baasjes vooral in de maanden juli en augustus op vakantie. Verhoudingsgewijs gaan de meeste huisdieren echter vaker mee op reis in september, oktober en november. Bij wintersportvakanties gaat in gemiddeld één op de tien boekingen een huisdier mee.

Themapagina

De website van Belvilla biedt de mogelijkheid om specifiek vakantiehuizen te selecteren waar één, twee of drie huisdieren welkom zijn. Speciaal voor hondenbezitters heeft Belvilla een themapagina ontwikkeld: www.belvilla.nl/vakantiehuis-met-de-hond.

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken