Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Vakantie vieren op school

Belvilla geeft schoolvakantie andere betekenis

Eindhoven, 10 Juni 2013

Op vakantie en toch naar school? Dat kan! Steeds meer oude gebouwen krijgen een nieuwe functie. Zo ook vroegere scholen die je bij Belvilla kan huren als vakantiehuis. Je vindt ze in vele Europese landen. Kom ook vakantie vieren op school en geef het woord ‘schoolvakantie’ een heel andere betekenis!

Vroegere jongensschool in de Ardennen

In het Belgische Bovigny, bijna tegen de Luxemburgse grens, staat een oude basisschool. Vanaf begin 1900 tot het eind van de Tweede Wereldoorlog kregen de dorpsjongens hier les. De school bestond destijds uit één zaal voor leerlingen van alle klassen. Nu kun je vakantie vieren in groepswoning L’Ecole de Jadis. Het vakantiehuis is als geheel te huur voor 22 personen, maar ook als kleiner gedeelte voor 12 personen onder de naam La Petite Ecole de Jadis.

Zeeuwse basisschool uit 1882

In het Zeeuwse Kattendijke vind je vakantiehuis De Domus, een basisschool uit 1882. Het is een heerlijk, ruim vakantiehuis voor tien personen met diverse authentieke elementen. In de keuken/eetkamer tref je bijvoorbeeld nog oude landkaarten aan de muren en de kenmerkende schoolse ramen zorgen voor lekker veel licht in huis. “Zelfs mijn schoonbroer, die nooit graag naar school ging, was helemaal weg van dit mooi gerenoveerde gebouw.”, staat in het gastenboek genoteerd. De oude school biedt dan ook alles aan wat je van een vakantiehuis mag verwachten, aangevuld met extra’s, zoals een sauna en pingpongtafel.

Italiaanse school uit ’800

In de Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna staat een voormalige school uit ‘800 die tegenwoordig plaats biedt aan maximaal tien gasten. Het vakantiehuis Casale Pietre Antiche dankt zijn naam aan de antieke stenen waarmee het is gebouwd. De school is volledig gerenoveerd, maar ademt nog steeds een zeer authentieke sfeer uit. Houten balken, diverse nisjes en meerdere openhaarden zijn aangevuld met hedendaags comfort, waaronder een zwembad en een ruim terras met prachtig uitzicht.

Plattelandsschool in Het Groene Spanje

Het Groene Spanje, in het noordwesten van het Iberisch Schiereiland, is een relatief onontdekt gebied. Hier staat een voormalige plattelandsschool genaamd Casa Rustica op kuierafstand van een klein dorp. Het gebouw is meer dan 200 jaar oud en heeft de charmante, traditionele architectuur van de regio Galicië. Het vakantiehuis is prachtig gerestaureerd en biedt alles wat je nodig hebt om een heerlijke vakantie door te brengen. Kom genieten van de warme sfeer, eventueel nog wat extra aangevuld met warmte van de haard. In de tuin tref je onder meer een groot zwembad en een speelhuisje voor kinderen. Het vakantiehuis is verdeeld in twee appartementen, één voor vier personen, genaamd La Escuela, en de andere met eveneens de naam La Escuela voor zes personen. Beide appartementen zijn los van elkaar, maar dus ook gezamenlijk te huur, bijvoorbeeld voor een vakantie met twee gezinnen.

Nog meer vakantiehuizen in scholen

Belvilla biedt nog veel meer vakantiehuizen in scholen, bijvoorbeeld ook in Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië en Groot-Brittannië. Je vindt ze door *school* in te geven in het vrije zoekscherm op www.belvilla.nl.

Belvilla vakantiehuizen: www.belvilla.nl

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken