Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Trend: vakantie met drie generaties of meerdere gezinnen

Onderzoek bevestigt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Eindhoven, 21 Augustus 2012

Vakantiehuizenspecialist Belvilla deed onderzoek naar de vakantiewensen van gezinnen. Bijna 500 respondenten met thuiswonende kinderen onder de 18 jaar gaven hun mening. Het onderzoek toont aan dat ruim zeven op de tien gezinnen graag een gezinsvakantie doorbrengt samen met niet-gezinsleden, zoals opa en oma of een bevriend gezin.

Gezelligheid voorop, maar niet te lang

Gezelligheid blijkt veruit de belangrijkste reden om met niet-gezinsleden op vakantie te gaan. Dat geldt voor 75% van de respondenten die positief staan tegenover een gezinsvakantie in groep. Een aantal dagen samen biedt de kans om echt de tijd te nemen voor elkaar, weer eens goed bij te praten en plezier te hebben. Speelkameraadjes voor de kinderen (48,7%) vormt de tweede belangrijkste reden. Bijna 1/3 vindt het financiële aspect belangrijk; zij geven aan dat een vakantie in groep scheelt in de kosten. Voor ruim een kwart is ‘iets te vieren’ een reden voor een dergelijke groepsvakantie, zoals een huwelijksjubileum of verjaardag.
Qua verblijfsduur is een (lang)weekend voor een kwart van de respondenten het maximum, terwijl ruim de helft niet langer dan een week zou gaan.

Met meerdere gezinnen of (schoon)ouders

Bevriende gezinnen vormen het favoriete reisgezelschap voor een ‘gezin in groep’, maar ook een vakantie met drie generaties blijkt aansprekend. Een weekendje weg is veruit favoriet: 89,7% bij een meerdere-gezinnen-vakantie en 83,2% bij een verblijf met drie generaties. Voor een wintersport- of zomervakantie blijken bevriende gezinnen het in populariteit enigszins te winnen van opa en oma. Ruim de helft ziet een wintersport- of zomervakantie met meerdere gezinnen wel zitten. Ruim 40% vindt een zomervakantie met drie generaties aansprekend en ruim 1/3 zou overwegen om met opa en oma op wintersport te gaan.

Privacy en eigen ritme belangrijk

Circa 2/3 van de respondenten geeft aan zeer te hechten aan privacy. Daarnaast blijkt een eigen dagindeling belangrijk. “Zowel qua privacy als privéritme biedt een vakantiehuis het optimale”, aldus Hedwig Wassing, directeur van Belvilla. “Sowieso biedt een vakantiehuis relatief veel vrijheid en privacy, doordat het in feite een ‘tijdelijk thuis’ wordt voor de gast. Je hoeft geen enkele rekening te houden met een ontbijtbuffet of excursieprogramma. Iedere gast bepaalt volledig zelf hoe hij zijn verblijf invult. Op onze website hebben wij die privacywens nog verder vertaald door huizen te kunnen selecteren op aantal slaapkamers en/of badkamers.”

De Belvilla themawebsite voor gezinnen: www.belvilla.nl/vakantiehuis-kinderen
Het groepsaanbod van Belvilla: www.belvilla.nl/vakantiehuis-groepen

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken