Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Trend 2018: steeds meer groepen ervaren luxe van Ibiza in een vakantiewoning

Eindhoven, 5 Juni 2018

Een groep vrienden die samen een villa boekt of een aantal stellen dat een luxe vakantiehuis deelt. Steeds meer Nederlandse vakantiegangers boeken samen met anderen een vakantie. "Deze trend zien wij al jaren, maar dit jaar is het opvallender. Vooral vakantiewoningen op het Spaanse eiland Ibiza kennen een groei in het aantal boekingen bij grotere reisgezelschappen. Vooral bij groepen rond de 8 tot 10 personen. En dat zien wij zowel binnen als buiten het hoogseizoen. Een luxe, maar ook economische trend, want wanneer je de reissom kunt delen door meer personen of gezinnen, dan is de prijs-kwaliteitverhouding ineens veel interessanter", aldus Jeroen van den Berk, PR Manager Belvilla Nederland & België. 

 

Samen een vakantiehuis steeds populairder

Uit cijfers van Belvilla blijkt dat vakantiehuizen op Ibiza, geschikt voor 7 tot 10 volwassenen, 10 % meer geboekt worden dan voorgaande jaren. Ibiza is natuurlijk al jaren een hardloper onder het Nederlandse vakantiepubliek, maar steeds vaker kiest de Nederlander voor een eigen verblijf op dit eiland. Dit percentage zal alleen nog maar groeien, want het jaar is nog niet om en het vakantieseizoen breekt net pas aan. Redenen hiervoor zijn volgens de verhuurder van vakantiewoningen divers: van praktisch en gezellig - hoe meer zielen hoe meer vreugde - tot economisch of meer luxe. Vooral het laatstgenoemde is iets wat steeds vaker gehoord wordt op de reserveringsafdeling van de verhuurder.

Meer luxe en meer beleving

Een privé zwembad, de beleving van het eiland, meer vrijheid en ruimte. Het lijkt erop dat steeds meer mensen hiernaar op zoek zijn. Van den Berk: “Waar je in een hotel de kamer vaak deelt met medevakantiegangers, het zwembad deelt met andere toeristen en het ontbijt op gezette tijden aangeboden krijgt, beleef je Ibiza vanuit een vakantiewoning heel anders. Zoals Ibiza écht is: prachtig landschap, vrijheid, luxe en voor ieder wat wils. De drukte kun je makkelijk opzoeken, maar de rust ook”.

Kosten versus accommodatie

Het delen van een vakantiewoning heeft naast meer luxe en vrijheid nog een ander voordeel; het budget. Wanneer kosten gedeeld worden, en er tijd is voor een beetje speurwerk, dan kunnen de voordelen in financieel opzicht groot zijn. Zeker als je het vergelijkt met wat je krijgt bij een hotel voor dezelfde prijs. Hierbij een drietal voorbeelden: 

Vakantiehuis 1 voor 8 personen: voor 651,25 euro per persoon, 15 dagen in het laagseizoen. Vertrek 1 september.

Vakantiehuis 2 voor 10 personen: voor 1.337,30 euro per persoon, 15 dagen in het hoogseizoen. Vertrek 3 augustus.

Vakantiehuis 3 voor 6 personen: voor 1.333,20 euro per persoon, 15 dagen in het hoogseizoen. Vertrek 20 juli.

 

Tips: hoe houd je het leuk met elkaar? 

Naast een fijne prijs of meer luxe, is het ook wel erg fijn als een vakantie vlekkeloos verloopt. Op vakantie gaan met anderen of met een flinke groep kan soms ook de nodige spanningen met zich meebrengen. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeur voor de invulling van een vakantie. De een brengt liever tijd door in en rondom het vakantiehuis, de ander gaat liever de hort op. Vandaar wat tips op een rij om het onderling in de vakantiewoning ook gezellig te houden:

  1. Laat elkaar vrij in zijn of haar planning; 
  2. Probeer je niet te ergeren aan anderen; 
  3. Bepaal het budget van tevoren; 
  4. Bespreek gezamenlijke activiteiten alvorens de vakantie, dan weet je wat je kunt verwachten; 
  5. Pas om de beurt op elkaars kinderen; voorkom dat het steeds dezelfde persoon is;
  6. Neem spelletjes mee voor bewolkte of regenachtige dagen;
  7. En als laatste: vermijd te hevige of gevoelige gespreksonderwerpen.

 

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken