Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Steeds meer groepen ervaren de voordelen van een vakantiehuis

Tv-programma ‘Klas van ‘89’ illustreert het groepsgevoel

Eindhoven, 30 Oktober 2012

Steeds meer groepen ervaren de voordelen van een verblijf in een vakantiehuis, zo blijkt uit gegevens van vakantiehuizenspecialist Belvilla. Ze nemen de tijd om als groep bij te praten, in alle rust herinneringen op te halen en samen leuke dingen te doen. Het jachtige leven van thuis laten ze letterlijk even achter zich door met z’n allen een paar dagen weg te gaan. Een groepshuis is daarvoor een ideale locatie vanwege het hoge privacyniveau en de ruime opzet.

Schoolreünie in tv-programma ‘Klas van ‘89’

Dat blijkt ook uit het televisieprogramma ‘Klas van ‘89’ dat vanaf woensdag 24 oktober zes weken lang te zien is bij SBS6. Het programma herenigt een middelbare schoolklas 23 jaar na hun eindexamen. De deelnemers verbleven daarvoor in vakantievilla Les Trôs Marets, één van de bijna 2.500 groepshuizen van Belvilla, en laten van binnenuit zien hoe een groepsverblijf kan zijn.

Wintersport en dichtbij-bestemmingen populair bij groepen

Groepshuizen vormen ook een fijn onderkomen voor bijvoorbeeld een verblijf met drie generaties, meerdere gezinnen, voor vriendengroepen en familiereünies. Ze worden bovendien regelmatig geboekt voor jubilea, zoals een verjaardag of trouwdag. Cijfers tonen aan dat een groter reisgezelschap gemiddeld bestaat uit bijna twaalf volwassenen en drie kinderen die gemiddeld bijna vijf nachten verblijven in een vakantiehuis. Het liefst reizen Nederlanders daarvoor niet te ver. Vier op de tien groepsboekingen betreffen een vakantiehuis in België, veelal de Ardennen, gevolgd door Nederland, Oostenrijk en Duitsland. Groepsverblijven vinden gedurende het hele jaar plaats, met een kleine top in de lentemaanden en december. Bij circa zes van de tien groepsverblijven in de wintermaanden blijkt wintersport het uitgangspunt, onder meer tijdens de kerstvakantie.

Trend Slow Travel

Een groepsverblijf sluit aan bij de trend ‘Slow Travel’, waarbij mensen de tijd nemen om indrukken te verwerken en te genieten van kwaliteit in plaats van kwantiteit. Die kwaliteit zet zich ook door in het vakantiehuis. Gemiddeld boeken groepen een vakantiewoning die qua comfort richting vier sterren gaat. Hoewel het groepsgevoel belangrijk is, hechten gasten tevens aan hun privacy. Vandaar dat Belvilla de mogelijkheid biedt om vakantiehuizen te selecteren op aantal slaapkamers en/of aantal badkamers.

Het groepsaanbod van Belvilla: www.belvilla.nl/vakantiehuis-groepen
De programmawebsite Klas van ‘89: www.sbs6.nl/klasvan89
Belvilla blog ‘Televisieopnames in een vakantiehuis’: http://belvilla-vakantiehuizen-expert.nl/2012/10/25/televisieopnames-in-een-vakantiehuis

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken