Actualiteit

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Reactie Belvilla op besluit ACM

Belvilla streeft altijd naar zo transparant mogelijke prijscommunicatie

Eindhoven, 17 Januari 2018

Belvilla betreurt zeer dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een forse boete heeft opgelegd met betrekking tot twee gevallen van niet-juiste prijsgave in het voorjaar van 2017. Belvilla streeft op haar website altijd naar zo transparant mogelijke communicatie over bedragen. Er is destijds ook direct actie ondernomen.

Meteen gecorrigeerd

Belvilla erkent dat er in twee specifieke gevallen een tekortkoming is geweest in de weergave van een prijs. “Dat betreuren we zeer en daarop is meteen actie ondernomen om dit te corrigeren. Het is zeker nooit de intentie om mensen te ‘misleiden’. Van zoeken tot en met boeken moet er duidelijkheid zijn”, zegt woordvoerder Jeroen van den Berk namens Belvilla. “Omdat we samenwerken met veel huiseigenaren met ieder zijn eigen kostenstructuur, is ons model soms relatief complex. Dat is geen excuus, maar dwingt ons terecht tot het vinden van nog betere oplossingen. Wij zijn echter geenszins een prijsvechter die met lokkertjes de aandacht wil trekken van consumenten.”

Altijd de juiste prijs

Volgens de ACM was er, in twee specifieke gevallen, een aantal zaken op de site niet in lijn met de regelgeving. Sinds vorig jaar wordt daarom nog duidelijker aangegeven wat inclusief is en wat niet in een huurbedrag. Ook wordt er altijd gezocht met een specifiek aantal personen, omdat bijkomende kosten ter plaatse per huis kunnen afwijken. Hierdoor zien consumenten tijdens het boeken altijd de goede prijs. Belvilla blijft proactief toetsen of de weergave voldoet aan de regelgeving van de ACM.

Sanctie is buitensporig

Het is de eerste keer dat de ACM een boete oplegt volgens in 2016 aangepaste boetebeleidsregels. “De hoogte van deze boete staat naar onze mening absoluut niet in verhouding tot de overtreding, deze sanctie is buitensporig. Belvilla is er nooit op uit om de grenzen op te zoeken. Als de marktleider en meer dan 35 jaar actief in deze branche hebben we een zorgvuldig opgebouwde reputatie en willen we naar onze gasten en huiseigenaren altijd glashelder zijn”, aldus Van den Berk.

Achtergrond: waar ging het precies om?

In een zogeheten ‘inspiratieblok’ van specifieke regio’s was de vanaf-prijs onjuist afgebeeld. De laagste prijs was niet altijd juist en dat had te maken met een foute berekening. Het blok is gezien de complexiteit geheel verwijderd. Ten tweede: in het geval dat gasten een vakantiehuis zochten zonder daarbij het aantal gasten in hun zoekopdracht te vermelden, werden niet alle bijkomende kosten per persoon juist vermeld. De oplossing is dat het nu niet meer mogelijk is om te zoeken zonder vooraf het aantal personen op te geven. De klant kan dat aantal ook steeds eenvoudig aanpassen.

Het officiële bericht van de ACM kunt u hier bekijken

Over Belvilla Actualiteit

Via onze rubriek 'Actualiteit' houden we u op de hoogte van wetenswaardigheden rond Belvilla en/of vakanties in het algemeen. Als specialist in de online verhuur van vakantiehuizen zijn we marktleider in de Benelux en ook één van de leidende spelers Europa. Onze organisatie bestaat ruim 35 jaar. Afgelopen jaar verzorgden wij bijna 5,4 miljoen overnachtingen in totaal ruim 20.000 vakantiehuizen. U vindt Belvilla-vakantiehuizen in 24 landen.

Wat u van ons mag verwachten? Wij zetten ons als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Bij Belvilla bent u zeker van unieke, aantrekkelijk geprijsde vakantiehuizen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.nl. Belvilla is lid van de Thuiswinkel en maakt deel uit van de holding @Leisure Group.

Bent u op zoek naar inspiratie voor uw vakantie? Neem een kijkje op onze Belvilla-blog.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2021 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken