Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Proost in september op de oogst van de Chianti

Reis dwars door het hart van een van de bekendste wijnstreken van Italië

Eindhoven, 1 Augustus 2019

De Chianti-streek is een van de bekendste wijn producerende gebieden van Italië. Dit gebied is op haar mooist tijdens de oogstmaand september, nét voordat de druiven geplukt worden. Wijngaarden met volle rijpe trossen druiven zijn de aanblik van de streek. 

In september is Toscane volgens liefhebbers van Italië, het échte Italië. Tussen het historische Florence en de fotogenieke stad Siena ligt de Chianti Classico wijnstreek. Via een slingerende route door de de heuvels van dit gebied kan je langs de bekendste wijngaarden uit deze wijnzone reizen. 

Een van de populaire wijnroutes loopt over de Chiantigiana, startend bij het zuiden van Florence. Langs Greve, Panzano, Castellina, richting Siena reis je dwars door de eeuwenoude wijnstreek. Ook bekend als de SR222 route.

image

Elke Chianti-zone heeft zo haar parels. Aan de start van deze wijnroute, in Greve, wordt jaarlijks in de tweede week van september het Chianti Classico Wine Festival gehouden wordt. Échte Chianti-fijnproevers reizen af naar dit stadje om wijnen te proeven. Stop halverwege de route bij kasteel Castello di Fonterutoli in Castellina. Al 24 generaties lang produceert familie Mazzei prachtige wijnen. Een rondleiding door het kasteel en de wijnkelder is met een reservering mogelijk. 

imageimage

Wakker worden met de geur van druiven en prachtig uitzicht? Op de heuvels van het Chianti-gebied liggen authentieke middeleeuwse Italiaanse borgo’s, waar overnachten het leukst is tijdens de oogstperiode. Een van de rustieke vakantiehuizen is Colle di Val d'Elsa. Omgeven door wijnvelden en midden in de natuur, ligt dit vakantiehuis ideaal voor wijnliefhebbers. In Radda vind je dit schilderachtige verblijf. Naast wijn proeven kan je hier ook genieten van de Italiaanse keuken. 

Kijk voor meer informatie over vakantiehuizen in de Chianti-regio op Belvilla.nl

 

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken