Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Oostenrijk stijgt met stip: groei van 25%

Populariteit als zomerbestemming blijft toenemen

Eindhoven, 21 Juni 2017

Oostenrijk is in 2017 met stip gestegen op de lijst van meest populaire bestemmingen, blijkt uit trendcijfers van Belvilla. De marktleider in vakantiehuizenverhuur ziet in vergelijking met vorig jaar het aantal boekingen toenemen met +25%. Daarmee staat Oostenrijk nu achter Nederland, België en Frankrijk op de vierde plaats van favoriete landen om een vakantiehuis te huren. Ook Italië stijgt stevig met +16% en sluit de topvijf van bestemmingen daarmee af.


Oostenrijk staat op de vierde plaats van favoriete bestemmingen om een vakantiehuis te huren.

Aantal zomerboekingen neemt opnieuw toe

Eind vorig jaar meldde Belvilla al dat Oostenrijk een aandeel van maar liefst 83% had in alle Nederlandse wintersportboekingen. De enorme populariteit van het Alpenland blijft echter niet beperkt tot het wintersportseizoen. Ook in de zomer trekken vakantiegangers in toenemende mate naar Oostenrijk toe. In 2016 steeg het land qua zomerboekingen al met +15% en die lijn wordt dus in 2017 volop doorgetrokken. Meestgevraagde regio’s van Oostenrijk zijn Tirol en Salzburgerland.

“Oostenrijk blijft investeren”

“Er is steeds meer aanbod van accommodaties, je hebt de prachtige natuur en er worden steeds meer sportieve activiteiten aangeboden in de zomer”, zegt Pepijn Zijsling, Oostenrijkspecialist van Belvilla. “De Oostenrijkers blijven investeren, niet alleen in de skigebieden maar ook in recreatiemogelijkheden voor de zomer. Denk bijvoorbeeld aan actieve vakanties met de fiets of mountainbike. De mooie meren – zwemmen, varen, duiken, roeien, vissen, enzovoorts – zijn ook erg  in trek om naartoe te gaan. De prijs-kwaliteit is in Oostenrijk heel goed en het land is natuurlijk goed te bereiken met de auto vanuit Nederland. Ook Transavia vliegt veel vaker naar Oostenrijk, in de winter zelfs dagelijks op Salzburg en Innsbruck. En ook op München kun je makkelijk vliegen, waarna je in een uur met een huurauto in Oostenrijk bent.”

Aanbod Belvilla in Oostenrijk verder uitgebreid

Om nog meer tegemoet te komen aan de groeiende populariteit heeft Belvilla het aanbod in de omgeving van Kitzbühel en Kirchberg (Tirol) in 2017 stevig uitgebreid. Naast de grotere groepsaccommodaties is er nu ook aanbod van appartementen. “Deze regio is beroemd in de wintersportwereld, in het bijzonder natuurlijk om de bekende Hahnenkamm-skiwedstrijd. We zijn blij dat we door deze uitbreiding ook de zomervakantiegangers meer keuze in verblijf kunnen bieden in dit schitterende gebied. Met twee jaar op rij in de dubbele groeicijfers zijn we blij om tegemoet te komen aan de wensen van de gasten”, aldus Eylard Wurpel, Marketing Director van Belvilla

Nieuwe Belvilla-vakantiewoningen in Oostenrijk: https://www.belvilla.nl/zoeken/?ca=518

Het aanbod van Belvilla in Tirol: https://www.belvilla.nl/zoeken/?land=at&rgo=tir

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken