Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Nederlandse vrouw meeste invloed op wintersportbestemming

Wintersport bij Nederlanders met paplepel ingegoten

Eindhoven, 11 Februari 2016

Bij de keuze van een wintersportvakantie heeft de Nederlandse vrouw het hoogste woord. Ongeveer 42% van de vrouwen doet het meeste voorwerk. Dit blijkt uit onderzoek van Belvilla. Een derde van de Nederlanders zoekt samen de wintersportvakantie uit.

Het is opvallend dat mannen veel vaker aangeven samen vooraf alles voor de wintersport te regelen, terwijl vrouwen juist aangeven dat ze dit voornamelijk alleen doen. Er is dus duidelijk een verschil in beleving tussen mannen en vrouwen over wie de voorbereiding voor de wintersport doet.

Man de baas achter het stuur

Hoewel de vrouw tijdens de voorbereiding de broek aan heeft, heeft de man het voor het zeggen als de wintersport echt begint. Over het algemeen rijden de mannen (58,4%) naar het wintersportgebied als er met de auto gereisd wordt. Slechts 1,5% van de vrouwen neemt de volledige reis voor haar rekening. De rest van de Nederlandse koppels zit om en om op de bestuurdersplek.

Wintersport: van jong tot oud

Wintersport wordt er bij de Nederlanders met de paplepel ingegoten. Ongeveer één derde neemt de kinderen al mee als ze jonger zijn dan 3 jaar. Meer dan de helft neemt hun kroost mee vanaf dat ze 4 jaar oud zijn. Wintersport is daarmee echt een familievakantie. De meeste wintersporters gaan met het eigen gezin (37,5%), met drie generaties (26,1%) of met meerdere bevriende gezinnen (21,8%). Het is dan ook niet verwonderlijk dat ouders verwachten dat hun kinderen ook na hun 18e nog mee willen (83,9%).

WiFi belangrijk bij keuze vakantiehuis

Naast een actieve vakantie, is het verblijf ook van belang. Bij de keuze van een wintersporthuis vinden de wintersporters een goede prijs/kwaliteitverhouding het belangrijkst (95,6%). Daarnaast vinden zij het van belang dat er WiFi aanwezig is. Opvallend is dat de wintersporters internet zelfs belangrijker vinden dan een goede ligging van het vakantiehuis.

 

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken