Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Nederlanders massaal op herfstvakantie bij buren

Gelderland favoriete provincie deze herfst

Eindhoven, 13 Oktober 2009

De helft van de Nederlanders die de aankomende herfstvakantie een vakantiehuis heeft geboekt gaat naar onze Ooster- of Zuiderburen. Uit actuele boekingscijfers van Belvilla, specialist in de online verhuur van vakantiehuizen, blijkt dat één op de vijf Nederlanders afreist naar Duitsland en 28% België bezoekt. Vakantiehuizen zijn een populaire vorm om de herfstvakantie door te brengen, vaak met een wat grotere groep. Binnen Nederland is de provincie Gelderland, en vooral de Veluwe, het meest favoriet als bestemming.

Bij de Belgen is naast de eigen Ardennen vooral Duitsland een gewilde bestemming (16%). De Duitsers gaan traditiegetrouw met de herfstvakantie massaal naar ons land (26%). Frankrijk en Oostenrijk blijven vooralsnog alleen een top 5 bestemming. Het merendeel van de Nederlanders (54%) gaat een volle week op herfstvakantie dit najaar, 16% kiest voor een lang weekend. Van de Duitsers boekt slechts 6% een lang weekend, de Belgen doen dat helemaal niet. Zij geven de voorkeur aan een midweek. Van hen kiest 67% ervoor om er vijf dagen tussen uit te gaan in een vakantiewoning, meer dan drie keer zoveel als in Nederland. Meer dan tweederde (69%) van de Duitsers boekt een volledige week.

Huis steeds groter, vakantie goedkoper

Begin september signaleerde Belvilla de wintersporttrend dat Nederlanders met steeds grotere groepen op vakantie te gaan. “We zien dat deze trend zich nu ook aftekent voor de herfstvakantieperiode,” aldus Hedwig Wassing, directeur van Belvilla. “Nederlanders geven meer dan voorgaande jaren uit aan de huur van een grotere en luxe vakantiewoning, maar houden de kosten per persoon lager door met een grotere groep te gaan, thuis te koken en te borrelen voor de open haard die in veel luxere huizen voorhanden is.”

Belgen en de Duitsers betalen dit jaar gemiddeld wel iets meer per persoon per dag dan eerdere jaren.

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken