Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Nederlander vindt Duitsland meest gastvrije vakantieland

Tijdens Pasen blijft Nederlander liefst dichtbij huis

Eindhoven, 24 Maart 2016

Buurland Duitsland is het meest gastvrije vakantieland volgens de Nederlanders. Bovendien worden de Duitse vakantiehuizen gemiddeld het best gewaardeerd. Dit blijkt uit analyse van Belvilla van ruim 54.000 beoordelingen. Tijdens de komende paasdagen is Duitsland dan ook één van de favoriete bestemmingen.

Duitse Sauberkeit internationaal gewaardeerd

Nu weer veel mensen er op uit trekken tijdens de Pasen, heeft Belvilla onderzocht wat gasten waarderen in een vakantiehuis. Opvallend is dat Nederlanders de vakantiehuizen bij onze oosterburen beter beoordelen dan de huizen in eigen land. Gemiddeld worden de Duitse vakantiehuizen beoordeeld met een 8,5. Nederlandse en Belgische vakantiehuizen worden beide gemiddeld met een 8,3 beoordeeld. Nederlandse vakantiegangers plaatsen de Duitsers vooral op een voetstuk vanwege hun gastvrijheid, blijkt uit de 8,8 die zij geven. Daarnaast ervaren zij de Duitse vakantiehuizen als het schoonst met een 8,5 voor de schoonmaak. Voor Eylard Wurpel, Chief Marketing Officer bij Belvilla, is dit erg herkenbaar: “Deutsche Sauberkeit is niet voor niks een begrip. Ook bij onze vakantiehuizen zien wij dat deze eigenschap internationale waardering oogst”.

Duitsland in top 3 paasbestemmingen

Van de Nederlanders die dit jaar met Pasen naar een vakantiehuis gaan, blijft bijna 40% in eigen land. Onze buurlanden België (31%) en Duitsland (19%) zijn daarna favoriet. De favoriete vakantieregio’s voor komend paasweekend liggen ook allemaal in deze drie landen. De meeste vakantiegangers gaan dit jaar met Pasen naar de Ardennen, waarbij de regio’s Luik (noordelijke Ardennen) en Luxemburg (zuidelijke Ardennen) favoriet zijn. Hierna verblijven de meeste gasten in Noord-Brabant, de Eifel en Gelderland.

In deze analyse zijn reviews meegenomen die Nederlanders, Belgen en Duitsers de afgelopen twee jaar hebben ingevuld naar aanleiding van een verblijf in een vakantiehuis van Belvilla in Nederland, België of Duitsland.

Grafiek voor printmedia:

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken