Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Nederlander viert meivakantie dichtbij

Vakantiehuis in Nederland, België en Duitsland populair

Eindhoven, 24 April 2012

Nederlanders gaan dit jaar tijdens de meivakantie vooral dichtbij op vakantie, zo blijkt uit cijfers van vakantiehuizenspecialist Belvilla. Ruim 75% kiest voor een vakantiehuis in eigen land of één van de buurlanden. Nederland staat aan kop met als populairste provincies Limburg, Zeeland en Overijssel. België volgt Nederland op de voet met de Ardennen als favoriete regio. Duitsland neemt de derde positie in, waar Nederlanders vooral kiezen voor de Eifel.

Meivakantie – last minute vakantie

Dat de meivakantie voor veel mensen een last minute vakantie is, blijkt uit het overgrote deel van de boekingen dat is vastgelegd in 2012. De boekingsmaanden maart en april hebben daar een behoorlijke bijdrage aan geleverd. Belvilla speelt hier handig op in door de last minute aanbiedingen te groeperen op www.belvilla.nl/vakantiehuis-lastminute, waar kortingen kunnen oplopen tot een kwart van de huurprijs en zelfs meer.

Zomervakantie trekt aan

Net als bij de meivakantie verwacht Belvilla voor de zomervakantie veel last minutes. De eerste weken van het jaar noteren traditiegetrouw nog steeds de meeste boekingen. De tendens van later boeken blijkt echter al uit de cijfers van maart en april, die bij Belvilla een groei laten zien ten opzichte van dezelfde periode in 2011. De vakantiehuizenspecialist verwacht dat deze lijn zich de komende maanden voortzet. Hedwig Wassing, directeur van Belvilla vertelt: “Juist vanwege de crisis zien we dat veel Nederlanders een vakantiehuis boeken. Mensen willen toch weg en kiezen voor deze verrassend betaalbare accommodatievorm die in vergelijking met een hotel ook nog eens veel ruimte en privacy biedt.”

De last minutes van Belvilla: www.belvilla.nl/vakantiehuis-lastminute

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken