Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Nederland op zomervakantie

Deze zomer geen all-inclusive maar zelf koken en een supermarkt om de hoek

Amsterdam, 12 Juni 2020

Nederland is toe aan vakantie. Belvilla, specialist op het gebied van vakantiehuizen, ziet het aantal boekingen de afgelopen week verdrievoudigen in eigen land. Maar nu de grenzen langzaamaan openen, en onze premier ‘geel’ licht heeft gegeven om voorzichtig naar het buitenland te reizen, ziet de specialist de boekingen ook in de buurlanden hard groeien de afgelopen week. Belvilla deed onderzoek* naar Nederlanders en reizen ten tijde van Corona. Bijna de helft van de respondenten geeft aan ontzettend uit te kijken naar de vakantie. Niet gek, gezien het intensieve thuisleven van de afgelopen maanden. Maar waar hebben wij behoefte aan op ons vakantieadres in Coronatijd? Zelf kunnen koken en een niet al te drukke locatie scoorden hoog.

Nederlandse koppels behoefte aan een vakantiebreak

Het zijn met name stelletjes die behoefte hebben om er even tussenuit te gaan (58%). Gezinnen met maximaal twee kinderen kijken na de intensieve thuis periode ook uit naar een vakantie (36%). De vakantielust wordt door het gros van de ondervraagden omschreven als ‘iets om naar uit te kijken’(44%). Ruim eenderde geeft aan behoefte te hebben aan het ‘normale’ leven weer oppakken, omdat Covid-19 voorlopig nog wel blijft (34%). 

Vakantie vieren dicht bij huis

Nederlanders kiezen ervoor deze zomer dicht bij huis te blijven en kiezen voor een vakantie in eigen land of in een van de buurlanden. Nederland is nog steeds het meest populair. Zo ziet Belvilla de afgelopen week een stijging in boekingen van maar liefst 317%. Na alle berichten van landen die hun grenzen weer openen voor toeristen zijn ook de buurlanden in trek. Daalde de boekingen in België de afgelopen maand met 12%, steeg het aantal boekingen de afgelopen week met 85%. Het aantal boekingen van Duitse vakantiehuizen groeide de afgelopen week met 160%. En het altijd populaire Frankrijk stond op -11% in de afgelopen maand, maar groeide de afgelopen week met 75,5%.

 

Deze zomervakantie koken we zelf

Hoe groot ook de behoefte, iedereen beseft zich wel dat de zomervakantie er dit jaar anders uit gaat zien. Bijna de helft van de respondenten geeft dan ook aan dat ze graag verblijven in een accommodatie waar ze zelf eten kunnen maken (46%) en waar het niet te druk is (38%). Andere behoeftes die Nederlanders deze zomer als de ‘kersen op de taart’ zien en voor meer ontspanning zorgen, zijn:

  • De aanwezigheid van een supermarkt in de nabije omgeving (42%);
  • Frequente schoonmaak (37%);
  • En geen contact hoeven te hebben met andere gasten (25%). 

Vakantiehuis geeft veilig gevoel

Belvilla heeft een groot aanbod vakantiehuizen in natuurgebieden, aan de kust of juist in een rustige omgeving. De vakantiehuizen zijn van alle gemakken voorzien en voelen daardoor als een veilige plek voor de zomervakantie. Veiligheid en gezondheid staan voorop: vakantiehuizen worden goed schoongemaakt en Belvilla houdt zich aan de maatregelen van de overheid. Advies aan de klant is dan ook om de richtlijnen van de overheid te volgen en te kijken naar een vakantiebestemming in eigen land of alleen naar landen te reizen met een geel reisadvies.

*Onderzoek werd uitgevoerd in mei 2020 door Belvilla onder 2596 Nederlanders.

 

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken