Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Meer wintersporters kiezen voor vakantiehuis

Voordeliger op skivakantie in een groepswoning

Eindhoven, 4 November 2013

De wintersportvakantie staat voor veel mensen onder druk. Waar de Nederlandse reismarkt een flinke teruggang ziet voor het winterseizoen, toont vakantiehuizenspecialist Belvilla echter een groei van +4% in wintersportboekingen. Om aan de groeiende – Nederlandse en ook internationale – behoefte naar wintersportchalets te voldoen, heeft Belvilla het aanbod met 9% uitgebreid naar ruim 3.500 vakantiehuizen in skigebieden. De groei zit met name in vakantiewoningen in populaire wintersportoorden.

Wintersportbestemming Oostenrijk veruit favoriet

Oostenrijk is veruit de favoriete bestemming voor Nederlandse wintersporters. Vooralsnog neemt dit Alpenland ruim 4 op de 5 Belvilla-boekingen voor zijn rekening, voornamelijk in Tirol. Duitsland staat op nummer twee met ruim 10% van de boekingen. Het dichtbij gelegen Sauerland voert daar de boventoon met de populaire wintersportplaatsen Winterberg en Willingen. Voordeel van de korte rij-afstand naar het Sauerland is dat je daar ook prima een weekendje kan wintersporten, de zogenaamde short ski.

De top 5 van populairste skigebieden voor aankomend wintersportseizoen bij Belvilla zijn:

1. SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental
2. SKI-Optimal Hochzillertal
3. Montafon
4. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang
5. Vakantiewereld Winterberg

 

Meer vakantiehuizen in populaire skigebieden

Om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan wintersporthuizen heeft Belvilla, grootste Nederlandse aanbieder van Oostenrijkse vakantiehuizen, het aanbod verder uitgebreid. Het aantal vakantiehuizen groeide onder andere in populaire skigebieden, zoals de regio Brixental met bekende wintersportplaatsen Hopfgarten, Westendorf, Brixen im Thale en Kirchberg. Ook het aanbod in gletsjerskigebied Kaprun-Zell am See is uitgebreid, net als het immer populaire Saalbach-Hinterglemm.

Voordeliger op wintersport met een groep

Waar het om kosten gaat, zijn consumenten tegenwoordig creatief. In een vakantiehuis kunnen wintersporters fors besparen op de uitgaven door:

- met een groep op skivakantie te gaan,

- (deels) zelf te koken en

- de après-ski anders vorm te geven.

Hedwig Wassing, directeur van Belvilla, licht toe: “Een vakantiehuis boek je voor een concurrerend bedrag in vergelijking met een hotel, terwijl je veel meer privacy en eigen ruimte krijgt, waaronder een keuken. Over het algemeen geldt: hoe groter de groep, hoe voordeliger het huis.” Belvilla biedt voor aankomend skiseizoen keuze uit ruim 750 wintersporthuizen voor tien personen of meer. Opvallend binnen dit groepsaanbod zijn de zeer grote vakantiehuizen die plaats bieden aan gezelschappen tot wel zestig personen.

Privé-après-ski in een vakantiehuis met bar

Diverse groepshuizen beschikken over een eigen bar die je als gast geheel privé mag gebruiken. Dat kan behoorlijk schelen in de vaak hoog oplopende après-ski-kosten. Een eigen bar betekent après-skiën met een zelf geselecteerd gezelschap, geheel privé en besloten in een vakantiehuis. Voor gezinnen is een privé-après-ski extra prettig. Kinderen hebben na een actieve dag in de buitenlucht vaak behoefte aan wat rust. Terwijl zij lekker liggen te slapen, blijft de après-ski mogelijk, maar dan gewoon ‘thuis’. Bovendien beschikken vele groepswoningen over eigen wellnessfaciliteiten. Erg fijn om na de kou in de sneeuw op temperatuur te komen in de sauna of jacuzzi.


 

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken