Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Kwart van de Nederlanders wil niet weg met schoonfamilie

Eindhoven, 7 Oktober 2019

Tijdens een gezellige verjaardag wordt het idee opeens geopperd: zullen we met de familie op herfstvakantie gaan? Plannen worden gesmeed en voor je het weet is er een fijne vakantievilla geboekt. Voor alle broers, zussen en ouders. Klinkt geweldig. Alleen… ruim een kwart van de Nederlanders gaat toch liever niet met de schoonfamilie op vakantie. Ook ooms en tantes (34%) laten we liever thuis, zo blijkt uit onderzoek* van reisorganisatie Belvilla.

 

Gezelligheid troef

Met het eigen gezin vakantie vieren, heeft bij Nederlanders de voorkeur. In vertrouwde kring relaxen en genieten van elkaar, alle tijd van de wereld en de vakantieomgeving. Ook deze herfst kiezen weer veel mensen ervoor om samen met familie een grote vakantievilla te huren. Gezellig eten aan een lange tafel. Eindelijk weer eens tijd om bij te praten. Grootouders maken de kleinkinderen eens hele dagen mee, hartstikke leuk. 

“De herfstvakantie is bij uitstek geschikt om met familie op vakantie te gaan. Niet te lang, niet te heet en je kunt met activiteiten alle kanten op. Maar met z’n allen op vakantie vereist soms wat inspanning en flexibiliteit”, aldus Rianne van der Sar van Belvilla. Zeker wanneer ‘de koude kant’, oftewel de schoonfamilie, ook van de partij is. Nederlanders laten namelijk liever de schoonouders (27%) en de schoonzus en zwager (24%) thuis. 

Familieruzies

Niet alle persoonlijkheden binnen families kunnen altijd goed met elkaar overweg. Zeker op vakantie, wanneer je continu samen bent, kunnen onderlinge irritaties behoorlijk oplopen. Je verplicht voelen om alles samen te doen, schoonouders die ingezet worden als oppas, de hele vakantie door alles moeten overleggen, maken het er niet makkelijker op. Toch weet je pas echt of je leuk met iemand op vakantie kunt gaan als je het uitprobeert. “Ik denk dat het heel erg belangrijk is om van tevoren af te stemmen wat de wensen zijn en hoe je het voor je ziet”, aldus Van der Sar.

6 tips om het voor iedereen leuk te houden:

  1. Ga niet direct lang op vakantie, maar probeer eerst een weekendje weg;
  2. Heb je een leuk idee voor een activiteit of eetadres? Doe de suggestie vooraf, zodat iedereen er al even over kan nadenken;
  3. Reis je met kleine kinderen? Dan is het bijvoorbeeld niet niet realistisch om iedere dag op een vast tijdstip samen te lunchen. Geef dit vooraf aan;
  4. Gaan er grootouders mee? Ga er niet klakkeloos vanuit dat je elke avond een gratis babysitter tot je beschikking hebt. Ook voor opa en oma is het vakantie;
  5. Wees eerlijk over geld. Het kan een lastig onderwerp zijn, zelfs bij familie. De één geeft makkelijk een rondje, de ander vindt dit lastiger. Maak hier van tevoren afspraken over;
  6. Go with the flow en laat dingen spontaan over je heen komen! 

Met wie dan eigenlijk wel op vakantie?

De helft van alle Nederlanders geeft aan het vakantiehuis alleen met familie en vrienden te willen delen. De andere helft ziet het wel zitten om ook met een bekende persoonlijkheid wat dagen door te brengen. “Geraldine Kemper, De Oranjeleeuwinnen en Fred van Leer zijn de top 3 graag geziene gasten in vakantiewoningen, gevolgd door Mark Rutte", weet Van der Sar.

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken