Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Huisdieren vaker aan vakantie toe

Wintersport vooral bij honden populair

Eindhoven, 3 Oktober 2010

Vakantiehuizen waar huisdieren welkom zijn, nemen in populariteit toe. Volgens de meest recente cijfers van online vakantiehuizenspecialist Belvilla neemt ruim een vijfde van de vakantiegangers één of meerdere huisdieren mee op reis. Bestemmingen in de buurlanden België en Duitsland zijn daarbij favoriet omdat dieren doorgaans niet van lange (auto)reizen houden. Vooral hondeneigenaren blijken hun huisdier graag een uitje te gunnen, al speelt eigenbelang ook een belangrijke rol: ze kunnen hun hond domweg niet missen op vakantie.

Hond of kat mee op vakantie: het is voor veel mensen een reden om niet een hotelkamer, maar een vakantiehuis te boeken. Belvilla krijgt jaarlijks honderden aanvragen specifiek voor huizen waar huisdieren welkom zijn. Die verzoeken kunnen overigens doorgaans goed worden ingewilligd, want met name in de nabijgelegen vakantielanden zijn huisdieren net zo populair als bij ons. In totaal zijn er circa 6000 vakantiehuizen van Belvilla, verspreid over 19 landen, waar huisdieren welkom zijn. Ook wintersportbestemmingen zijn erg huisdiervriendelijk: er zijn maar liefst ruim 1700 wintersportaccommodaties waar huisdieren zijn toegestaan.

Uit eerder onderzoek aan de Universiteit van Utrecht blijkt dat veel mensen hun huisdier als lid van het gezin zien. Hond of kat thuislaten terwijl het gezin op reis gaat wordt door deze groep als onnatuurlijk ervaren. Omdat ‘op vakantie zijn’ vaak betekent (veel) buiten zijn, gunnen veel hondenbezitters hun hond graag een extra uitje. Een substantieel deel van de eigenaren (41%) blijkt echter de hond of honden gewoonweg niet te kunnen missen op vakantie. Voor deze groep is het elke dag Dierendag.
 

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken