Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Hop, hop, hop: erfgoed in Kent

Vakantie in een voormalige hopdrogerij

Eindhoven, 26 Juli 2012

In een land vol traditie, zoals Groot-Brittannië, is een historisch vakantieadres een waardevolle aanvulling op de vakantiebeleving. Logeren in erfgoed kan onder meer in diverse hopdrogerijen in de tuinenregio Kent. Deze vroegere droogplaatsen van het bieringrediënt hop hebben hun oorspronkelijke functie verloren en een nieuw leven gekregen als vakantiewoning bij Belvilla.

Houdbare hop

De hopteelt in Kent, ten zuiden van Londen, startte in de 16e eeuw toen hop werd toegevoegd aan het brouwproces van Engels bier. In eerste instantie werd de hop geleverd aan lokale brouwerijen. Met de spoorwegaanleg in de 19e eeuw kwamen ook de grote brouwers in Londen binnen bereik. De houdbaarheid van de hop was echter een probleem. Opgeslagen hoeveelheden gingen rotten in de stadse brouwerijen. Hopdrogerijen bleken de oplossing. Hier werd de grondstof eerst gedroogd, waarna het op transport ging. Sindsdien zijn honderden hopboerderijen gebouwd in de omgeving van Kent, waarvan er nu nog diverse bestaan.

Ronde torens, conische daken en schoorstenen

Hopboerderijen kenmerken zich door hun typische, ronde toren met conisch dak en geknakte schoorsteen. Ze bestaan oorspronkelijk uit drie kamers: de oven, de droogruimte en de koelruimte. Onderin de ronde toren brandde de oven die de hop op de bovenliggende, geperforeerde vloer droogde. De hete lucht en stoom konden ontsnappen via de schoorsteen op het dak. Vervolgens werd de hop verplaatst naar de koelruimte om tenslotte als samengebonden pakketten op transport te gaan naar de brouwerij.

Symbool van Brits erfgoed

Het tij keerde. De meeste hop wordt nu geïmporteerd en het economische belang is enorm gedaald. Hoewel functioneel niet meer nodig, zijn de zogenaamde ‘Oast Houses’ nog steeds een symbool van het Britse erfgoed. Diverse gerenoveerde hopboerderijen doen nu dienst als vakantiehuis. Ze combineren hun opvallende verschijning aan de buitenkant met de typische ronde vorm die vanzelfsprekend ook binnen terugkomt. Aangevuld met houten balken en een romantische, Britse inrichting zijn hopdrogerijen een sfeervol vakantieadres.

Hopdrogerijen bij Belvilla: www.belvilla.nl/vakantiehuis-bijzonder met bestemming ‘Groot-Brittannië’

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken