Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Herfstvakantie in eigen land populair

Zwembad, wifi en ligging aan zee zijn gewilde wensen

Eindhoven, 25 September 2019

Na 6 weken buffelen om de kids na de lange zomer weer in het gareel te krijgen, is het alweer herfstvakantie. Een populaire korte pauze, die veel Nederlanders in eigen land doorbrengen. Geen gedoe dus met vertraagde vluchten, files op zwarte zaterdagen of potten pindakaas inpakken. Uit onderzoek van reisorganisatie Belvilla blijkt dat Nederland als vakantieland het meest populair is onder Nederlanders (56% van de boekingen), Duitsers (37%) en Belgen (7%). 

 

Veluwe scoort

''De groei in populariteit van ons land als vakantiebestemming, die in 2018 is ingezet, wordt dit jaar doorgezet. Gelderland, Overijssel en Zeeland maken de grootste groei door qua boekingen ten opzichte van vorig jaar'', aldus Rianne van der Sar van Belvilla. ''Dat we in 2018 zulk mooi weer in de herfst hadden, zal daarbij ook een rol spelen''. Fietsen over de Veluwe, eikels zoeken in het bos en aansluitend naar een pannenkoekenrestaurant is een favoriet herfstmenu voor veel Nederlandse gezinnen. 

Zwembad, wifi en ligging aan zee

Ondanks dat Gelderland in opkomst is om een paar dagen te vertoeven in de herfstvakantie, wordt er qua ligging ook veel opgezocht naar locaties aan zee, ''In die zin heeft Nederland natuurlijk veel te bieden, want het lekker uitwaaien aan zee met een flinke strandwandeling blijft in trek. Andere populaire wensen waarop onze gasten zoeken, zijn een zwembad, wifi, niet of juist wel op een vakantiepark, een vrijstaand huis, een vaatwasser, geschikt voor kinderen en een omheinde tuin, '' weet Van der Sar. 

Ook ouders uit onze buurlanden weten Nederland in de herfst goed te vinden. Na de Nederlanders zijn Duitse gezinnen met kinderen de meest geziene gasten (38%), gevolgd door de families van onze zuiderburen (8%). Van der Sar: ''Overall gemeten zijn bij Belvilla de boekingen voor vakantiehuizen die niet op een vakantiepark liggen gegroeid met 21% en boekingen voor vakantiehuizen op een vakantiepark met 12%. ''

Top 10 - Belangrijkste filters waarop gezocht wordt bij Belvilla

 1. Zwembad
 2. Wifi
 3. Niet op een vakantiepark
 4. Op een vakantiepark
 5. Aan zee
 6. Privé zwembad
 7. Vrijstaand huis
 8. Vaatwasser
 9. Geschikt voor kinderen
 10. Omheinde tuin 

Top 5 - Populairste regio's in de herfstvakantie in Nederland onder Nederlandse gasten

 1. Gelderland
 2. Limburg
 3. Noord-Holland
 4. Noord-Brabant
 5. Overijssel

 

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken