Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Hemels logeren bij Belvilla

Vakantiehuizen in een voormalige pastorie, kapel of klooster

Eindhoven, 18 Oktober 2011

Wil je de feestdagen eens op een toepasselijke locatie vieren? Of zoek je tijdens de donkere dagen een origineel logeeradres dat je al een beetje in de kerststemming brengt? Verblijf dan eens in een voormalig klooster, bisschoppelijk paleis of knus kapelletje! Zo’n serene omgeving is ook de perfecte plek om schoon schip te maken en je weer op te laden voor het nieuwe jaar. Belvilla biedt een ruime keus aan hemelse vakantiehuizen.

De zegeningen van een oud klooster

In de glooiende heuvels van Toscane, omringd door wijngaarden, vind je een voormalig klooster uit de elfde eeuw. Het klooster is omgetoverd tot agriturismo en herbergt nu acht vakantieappartementen, waaronder het vierpersoonsappartement ‘Tulipano’. De appartementen hebben een elegante inrichting met antieke meubels en een bubbelbad in de badkamer. Daarnaast biedt het gezamenlijke zwembad heerlijke verkoeling op warme dagen. Natuurlijk kun je ook de lokale wijn en olijfolie kopen van de agriturismo. Het voormalige klooster ligt een aantal kilometers onder Cortona vlakbij diverse natuurparken. In ongeveer een uurtje rijden ben je in de steden Arezzo of Siena.

Onder de pannen in een kapel

Voor twee tot drie personen biedt Belvilla een gerestaureerd kapelletje uit 800 in de Dordogne. De kroonluchters, de karakteristieke bogen en de houten balken geven een intieme sfeer aan het bijzondere vakantiehuis ‘La Vieille Eglise’. In de zomer blijft het binnen heerlijk koel. Op de naastgelegen camping mag je voor wat extra verkoeling bovendien een duik nemen in het zwembad. Op deze camping vind je tijdens het seizoen eveneens een restaurant en bar. Ontdek al fietsend, wandelend of per kano de prachtige omgeving met vele grotten, kastelen en middeleeuwse steden als Sarlat en Beynac.

Als nonnetjes in een rijksmonumentaal klooster

In het centrum van het Overijsselse Dalfsen bevindt zich een rijksmonumentaal nonnenklooster uit 1927. ‘Het Klooster van Dalfsen’ is nu te huur als comfortabele groepswoning, maar verwijst op diverse punten nog naar het religieuze verleden. Zo staat er een originele biechtstoel en kun je gezamenlijk eten in de kapel, compleet met glas-in-loodramen. Om aan de wensen van de hedendaagse vakantieganger tegemoet te komen, biedt het klooster nu wel de luxe van een jacuzzi en wifi. Ook voor zakelijke bijeenkomsten kun je hier terecht. Je logeert in de schilderachtige omgeving van het Vechtdal en bent zo in één van de Hanzesteden als Zwolle of Deventer.

Geloof het of niet, er is meer

Belvilla biedt nog veel meer vakantiewoningen met religieuze achtergrond, zoals de groepswoning ‘Het Bloesemklooster’, een voormalig Karmelietenklooster in de Belgische fruitstreek Haspengauw. In de Duitse Eifel ligt ‘De Oude Pastorie’, een ruime vakantiewoning voor zestien personen met eigen bioscoopzaal, pooltafel, tafeltennis, sauna en jacuzzi. “Met een beetje verbeelding hoor je de pastoor nog door de gangen lopen”, aldus een opmerking in het gastenboek. Of wat dacht je van een klooster aan de Costa Brava of een ex-bisschoppelijk paleis in Noord-Toscane?

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken