Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Gezin wenst op vakantie veel ruimte, comfort en privacy

Vakantiewensen van gezinnen onderzocht

Eindhoven, 5 Juni 2012

Gezinnen hebben tijdens hun vakantie vooral behoefte aan ruimte, comfort en privacy, zo blijkt uit onderzoek van vakantiehuizenspecialist Belvilla. Bijna 500 respondenten met thuiswonende kinderen onder de 18 jaar namen deel aan het onderzoek. Hierin kwamen de algemene vakantiewensen van gezinnen aan bod, gecombineerd met de specifieke wensen bij verblijf in een vakantiehuis.

Behoefte aan ruimte, comfort en privacy

Ruimte, comfort en privacy blijken belangrijk tijdens een gezinsvakantie. Bijna driekwart van de respondenten geeft de voorkeur aan een vakantiehuis vanwege de ruimte in algemene zin. Meer specifiek beschikken gezinnen op hun vakantieadres het liefst over meerdere (slaap)kamers (78,4%), een keuken met keukengerei (69,9%) en een tuin (53,9%). “Een vakantiehuis heeft nogal wat pre’s ten opzichte van een camping of hotel. Veel ouders hebben al ervaren dat je bij een vakantiehuis niet stilletjes op het balkon hoeft te zitten als je kinderen in bed liggen”, aldus Belvilla-directeur Hedwig Wassing. “Napraten doe je in de woonkamer of lekker in de tuin. Een eigen keuken biedt de vrijheid om zelf te koken en daarmee ook het menu te bepalen. Dat geeft gezinnen rust en is bovendien voordeliger.” Uit het onderzoek blijkt tevens dat ruim een kwart van de respondenten de voorkeur geeft aan een vakantiehuis vanwege het gevoel ‘inwoner’ te zijn van een vakantieregio en deze daardoor meer van binnenuit te ontdekken.

Grote zeggenschap voor kinderen

Kinderen hebben grote zeggenschap in de vakantiekeuze, aldus de respondenten. Bijna 50% geeft aan dat hun kinderen grotendeels tot volledig bepalen aan welke faciliteiten het vakantieadres moet voldoen. Bovenaan de wensenlijst van gezinnen staat een zwembad (60,8%), bij voorkeur privé. Daarnaast beschikken gezinnen op vakantie graag over fietsen (33,7%), speeltoestellen, zoals een glijbaan of schommel (33,3%) of een pingpongtafel (22,6%). Binnenshuis blijken een televisie (79,0%) en internettoegang (60,0%) veruit het meest belangrijk.

Het aanbod van Belvilla sluit hier goed op aan met bijvoorbeeld bijna 4.500 vakantiehuizen met zwembad, ruim 6.500 woningen met speelfaciliteiten en bijna 5.000 vakantiewoningen met internettoegang. Speciaal voor gezinnen ontwikkelde Belvilla een themapagina met vakantiesuggesties en de toppers van gezinshuizen: www.belvilla.nl/vakantiehuis-kinderen. Tevens voegde de vakantiehuisspecialist de zoekcriteria ‘spelen indoor’ en ‘spelen outdoor’ toe, waardoor het perfecte gezinshuis tijdens ieder jaargetijde gemakkelijk te vinden is.

Geen gesjouw met kindermeubels

Gezinnen met baby’s en peuters (27,1% van de respondenten) wensen vooral kindermeubels (81,3%) op hun vakantieadres. De website van Belvilla speelt hierop in met selectiecriteria als kinderbed, kinderbox en kinderstoel die resulteren in duizenden zoekresultaten. Daarnaast blijkt een magnetron belangrijk (53%) voor het opwarmen van babyvoeding. Deze is bij ruim 11.000 vakantiehuizen aanwezig.

Ontspanning, sfeer proeven en activiteit

Het onderzoek toont tevens aan dat gezinnen van diversiteit houden tijdens hun vakantie. Ze combineren ontspanning en ‘sfeer proeven’ met sportieve, recreatieve en culturele activiteiten. De top vijf van vakantieactiviteiten van gezinnen ziet er als volgt uit:
1. Ontspanningsactiviteiten, zoals een dagje strand/meer (75,2%)
2. Sfeer proeven, zoals dorpjes en stadjes bekijken, terrasje pikken (74,9%)
3. Sportieve activiteiten, zoals outdooractiviteiten, fietsen, wandelen of skiën (69,9%)
4. Recreatieve activiteiten, zoals een attractiepark of dierentuin bezoeken (62,0%)
5. Culturele activiteiten, zoals musea of kerken bezoeken (45,1%)

Themapagina gezinnen: www.belvilla.nl/vakantiehuis-kinderen

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken