Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Gezegende vakantiehuizen

Vakantie in een religieus gebouw

Eindhoven, 16 December 2014

Tijden veranderen en daarmee de functies van gebouwen. Zo ook die van kerken, kloosters, abdijen en pastorieën. Diverse van deze prachtige panden kun je nu huren als vakantiehuis. Dat is het hele jaar door bijzonder, maar geeft nog een extra dimensie aan je verblijf met Kerstmis, Pasen, Hemelvaart of Pinksteren. Vakantiehuizenspecialist Belvilla biedt tientallen vroegere religieuze gebouwen aan als vakantiehuis.

Kerk te huur

Vakantiehuis Schiaccia is een vroegere kerk in ToscaneMet hun torens vormen kerken een opvallende verschijning in het landschap. Extra bijzonder is het om werkelijk je vakantie door te brengen in een godshuis. In Toscane kun je met twaalf personen verblijven in het kerkje Schiaccia, compleet met kerktoren, klok, rozet, heiligbeeld en kruis bovenop het dak. Het gebouw uit het jaar 1000 is omringd door cipressen, lavendel, rozemarijn en olijfbomen. Het groepshuis bestaat uit twee delen en is daardoor ook te huur voor vier personen of voor een groep van zeven.

In Nederland kun je het kerkappartement Carmelitessenhof huren. Hier vind je oude pilaren en dikke houten balken gecombineerd met een moderne inrichting. Slapen doe je onder een gewelfd plafond en diverse ruimtes hebben prachtige glas-in-lood-ramen. Je verblijft bovendien op loopafstand van het centrum van Roermond.

Kloosters en abdijen

Met een gezelschap tot zes personen kun je verblijven in deze 13e-eeuwse abdij in de DordogneWaar vroeger nonnen en monniken woonden, biedt Belvilla je nu kloosters en abdijen als vakantiehuis. Logeer bijvoorbeeld met vier personen in het kloosterappartement Alica. Het bevindt zich in een gebouw dat ooit als fort startte en later klooster werd. Onder de gewelfde kloostergalerij is je terras. Het vroegere klooster staat in de Val d’Era tussen Lucca en Volterra. Vanaf de muren kijk je uit over de kerk en de glooiende heuvels van Toscane.

Nabij het Trasimenomeer in Umbrië vind je de vakantiewoning Abbazia, een vierpersoonsappartement in een benedictijnenabdij uit het jaar 1.000 met nog prachtige details. Tegenwoordig zijn hier zestien appartementen. Het abdij-appartement Abbazia was ooit de woonruimte van de abt en had toen een directe toegang tot de kerk. Opvallend detail: de badkamer bevindt zich in de klokkentoren van de abdijkerk.

Of wat denk je van een abdijappartement in de Dordogne? In de zespersoonswoning L’Abbaye verblijf je in 13e-eeuws gebouw met de luxe van nu, waaronder een zwembad en jacuzzi.

Bij meneer pastoor

Ook diverse pastorieën huur je nu als vakantiehuis. In het Friese Elfstedendorpje Molkwerum staat de vakantiewoning De Pastorie, een deel van een pastorie uit circa 1880. Als gast mag je gebruik maken van de grote pastorietuin met speeltoestellen en drie terrassen aan het water. Op loopafstand vind je een zandstrand aan het IJsselmeer.

In het zuiden van de Belgische Ardennen staat, natuurlijk naast de kerk, een vroegere pastorie. Met maximaal zestien personen kun je dit pand nu huren als groepswoning Parettois. Het gebouw is prachtig gerenoveerd en biedt alles voor een paar heerlijke dagen, waaronder een tafelvoetbal en sauna.

De vroegere pastorie in Hessen heeft themakamers, zoals deze in de stijl van Heidi en PeterIn het Duitse Hesse staat het groepshuis Ehemalige Dorfschule / Pfarrhaus dat, zoals de naam al aangeeft, ooit fungeerde als dorpsschool en als pastorie. Naast deze bijzondere historie biedt dit vakantiehuis je themakamers die tot in het fijnste detail zijn doorgevoerd. Heerlijke kitsch tref je bijvoorbeeld aan in de Heidi- en Peterkamer.

 

Meer informatie: www.belvilla.nl

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken