Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Fris en fruitig op vakantie

Vakantiehuizen in het teken van fruit

Eindhoven, 20 April 2015

Nu de lente is begonnen, zijn ook de fruitbomen in bloei. Vanaf ongeveer begin april tot oktober kun je van de fruitbomen genieten, want na de bloei, begint de groei en vervolgens de oogst. Wil je ook fruitig op vakantie? Vakantiehuizenexpert Belvilla geeft tips voor een vakantie in het teken van fruit, variërend van landgoederen in de Betuwe tot vakantiewoningen met je ‘eigen’ fruitboomgaard, van Noord- tot Zuid-Europa. Kom proeven en pluk de dag!

Fruitig op een landgoed in de Betuwe

De Betuwe is wereldwijd één van de weinige regio’s waar de fruitbomen ineens een grote bloesemzee vormen. Belvilla biedt in deze fruitregio diverse vakantiehuizen aan op landgoederen. Zo staat het charmante Buitenlevenhuisje op het prachtige Landgoed Heerlijkheid Mariërenwaerdt. Een andere woning op dit landgoed is Hofstede de Abtsbouwing, een vakantiehuis waar opnames zijn gemaakt van de populaire televisieserie Dokter Tinus. Ook Landgoed Noordenhoek ligt in de Betuwe. Hier vind je een in authentieke stijl herbouwd koetshuis genaamd ‘Koetshuis ’t Geyn’ met een privéterras in de boomgaard.

Het terras bij de fruitgaard van Koetshuis 't Geyn

Betuwse boerderij

De Betuwse Boerderij de Rit is een vakantiewoning in het voorhuis van een monumentale boerderij. Naast de boerderij staat een de sapfabriekje waar mensen van heinde en verre naartoe schijnen te komen om hun appels en peren te laten persen. In het achterste deel van de boerderij is bovendien een ambachtelijke notenperserij.

Pluk de dag in Haspengouw

De regio Haspengouw is de Betuwe van België. Hier vind je vakantiehuis De Pluktuin dat fruit en bloemen mooi  weet te combineren. Een fleurige inrichting plus een zomerse bloemenzee en ligging in fruitregio Haspengouw verzekeren je ervan dat je hier de dag kunt plukken!

Vakantiehuis met fruitboomgaard

Een keur aan vakantiehuizen beschikt over een eigen fruitboomgaard waar je zelf je fruit mag plukken. Verser kan niet! In Noord-Europa tref je veelal appels, peren en pruimen, terwijl in Zuid-Europa meer exotische fruitsoorten groeien, zoals sinaasappels, vijgen en mango’s.

De Drentse vakantiewoning Boerenvoorhuis d'Oompies heeft een kleine boomgaardRond vakantiehuis Green Cottage in het Noord-Brabantse Alphen proef je bijvoorbeeld van de biologische groenten en fruit, met als extraatje de biologische honing uit eigen imkerij. De huiskippen zorgen iedere ochtend bovendien voor een kakelvers eitje. In het Drentse vakantiehuis ‘Boerenvoorhuis d’Oompies’ ga je terug in de tijd van weleer, zelfs met bedstedes! Het is heerlijk vertoeven onder de appel- en pruimenboom in de oude boomgaard bij dit vakantiehuis.

In de Franse regio Côte Atlantique staat Manoir La Belle Maison in een parkachtige tuin met verschillende fruitbomen en een moestuin. Een andere Zuid-Europese tip is de Italiaanse woning Casa Artista waar je als gast naar hartenlust mag plukken van onder meer vijgen, noten en perziken op het domein.

Proef ook eens vanuit een fris en fruitig vakantiehuis van het lekkers van het land.

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken