Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Familiewintersport: Duitsland steeds populairder

Oostenrijk blijft onbetwiste nummer één bestemming

Eindhoven, 6 September 2010

Korte sneeuwvakanties worden steeds vaker op de Duitse pistes doorgebracht. Alleen al afgelopen wintersportseizoen steeg het aantal boekingen voor Duitsland met bijna 20% en ook dit jaar lijkt deze trend door te zetten, aldus Belvilla, Europees marktleider in de vakantiehuizenbranche. Duitse wintersportbestemmingen zijn vooral favoriet bij families: ze zijn gemakkelijk bereikbaar, relatief goedkoop en de omgeving biedt doorgaans veel alternatieven voor skiën en snowboarden. Oostenrijk blijft echter de onbetwiste nummer één bestemming voor Nederlanders, ondermeer omdat de Oostenrijkse skigebieden vaak meer uitdaging bieden dan de Duitse.

In Duitsland is Sauerland – waar ook het bekende Winterberg ligt - de populairste bestemming. Net als in de zomervakantie kiezen steeds meer Nederlanders ook voor de wintersport een bestemming die relatief dichtbij ligt. Bovendien gaat de voorkeur vaker uit naar een vakantiehuis in plaats van een hotel. “Vriendengroepen en families kiezen steeds vaker voor een groot huis, zoals een landhuis of een lodge, al dan niet voorzien van sauna, jacuzzi, zonnebank of soms zelfs een eigen bar. Omdat veel huizen eigen badkamers bieden bij de tweepersoonsslaapkamers blijft de privacy gewaarborgd, maar ben je er toch met z’n allen lekker tussenuit”, aldus Belvilla-directeur Hedwig Wassing.

Ongeveer 80% van de wintersportboekingen wordt vastgelegd voor 6 personen, blijkt uit de cijfers van Belvilla. Daarnaast zijn hele grote accommodaties voor groepen van meer dan 30 personen erg in trek. Duidelijk is dat de wintersport een typische korte vakantie is. Wassing: “Ongeacht het wintersportgebied en groepsgrootte zien we dat gasten steeds meer flexibiliteit wensen bij hun wintersport. Niet iedereen wil een week weg; één op de tien Nederlanders boekt graag een wintervakantie voor een verblijf van 5 dagen of korter. We bieden daarom steeds meer flexibele aankomst- en vertrekdagen, om aan de vraag naar flexibiliteit te voldoen.”

Vorarlberg, Zillertal en Kitzbüheler Alpen

Bij de meer ervaren wintersporters en de après-skiliefhebbers blijft Oostenrijk geliefd. De gebieden Vorarlberg, Zillertal en Kitzbüheler Alpen voeren de toon bij de wintersportboekingen.  Het Zillertal  biedt al jaren een goede prijs-kwaliteitverhouding en uitstekende skigebieden. Vorarlberg, in West-Oostenrijk is gemakkelijk bereikbaar voor Nederlanders. Vooral het dal Montafon is duidelijk in opkomst als toonaangevend skigebied. De populariteit van de Kitzbüheler Alpen ligt voor de hand; dit gebied is uitgeroepen tot beste en modernste skigebied van de wereld.

Om het zoeken en boeken van wintersportwoningen nog gemakkelijker te maken, biedt Belvilla dit jaar ook extra veel wintersportinformatie. De afstand tot de skilift, informatie over de wintersportplaats en het skigebied en weer- en sneeuwinformatie is terug te vinden op de vernieuwde website www.belvilla.nl/wintersport

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken