Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Een molen als vakantiehuis

Vakantie in erfgoed

Eindhoven, 6 Mei 2014

Waar molens vroeger nog in grote getalen actief waren om graan, olie of papier te malen, hebben veel van deze bijzondere gebouwen hun functie van toen grotendeels verloren. Als vakantiehuis blijft dit opvallende cultureel erfgoed toch behouden. Vakantiehuizenspecialist Belvilla biedt een ruime keus aan wind- en watermolens waar je nu heerlijk een weekendje of langer kan verblijven in een historische entourage.

Zo gaan de wieken, de wieken, de wieken, …

In het Land van Maas en Waal staat de vroegere korenmolen De Verrekijker. De molen doet zijn naam eer aan en biedt schitterende vergezichten over de weidse landschappen, bossen en het pittoreske Bergharen. De belt, de verhoging onder de molen, bood ooit een doorgang voor paard en wagen om te laden en te lossen. Nu kun je hier met twaalf personen een paar heerlijke vakantiedagen doorbrengen.

Een ander, zeer bijzonder voorbeeld is de Vlaamse Molen ter Sleepe. Deze windmolen – tegenwoordig zonder wieken – stamt uit het eind van de 19e eeuw en staat halverwege een heuvel. Door de relatief lage ligging pakten de wieken niet genoeg wind, wat de molen zijn opvallende naam gaf. Een vroegere eigenaar van de molen is de kunstenaar Pepe Carolé die zijn artistieke stempel op de inrichting drukte met Gaudí-achtige elementen. Voeg daar de badkamer net onder de molenkap aan toe en dit vakantiehuis is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de vakantie.

De Reus van Horebeke is een windmolen uit 1816 die uittorent boven de Vlaamse Ardennen. De molen is zoveel mogelijk gerestaureerd met ecologische, duurzame materialen. De bijzondere vakantiewoning heeft een stoere, sobere inrichting met diverse authentieke elementen. Zo slaap je met een houten rad naast je bed en doet een molensteen dienst als tafel. Een heerlijke ruime tuin omringt de molen.

De 19e-eeuwse Farver Mühle is een sfeervol vakantiehuis vlakbij de Oostzee in het noorden van  Duitsland. De prachtige rieten kap, het vakwerk aan de binnenzijde en de vele authentieke elementen brengen hier veel extra sfeer.

Watermolen als vakantiewoning

Niet alleen windmolens, ook veel watermolens hebben een nieuwe functie gekregen als vakantiewoning. Zoals je van een vroegere watermolen kan verwachten, grenzen deze vakantiehuizen vaak aan een riviertje of meertje. Dat betekent dus extra waterpret tijdens de vakantie!

In Duitsland tref je vele watermolens met vakwerk aan, bijvoorbeeld in de regio’s Eifel, Sauerland, Hessen en Hunsrück. De watermolens in de Ardennen typeren zich juist weer met de ruwe stenen uit de regio. Ook in Oostenrijk, Tsjechië, Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk, Portugal en Spanje biedt Belvilla vakantiehuizen aan in vroegere watermolens.

De tientallen wind- en watermolens bij Belvilla vind je op www.belvilla.nl als je bij het vrije zoekveld *molen* ingeeft (met sterretjes).

Tip: op 10 en 11 mei zijn de Nationale Molendagen, maar ook gedurende de rest van het jaar vinden regionale molendagen plaats. Voor meer informatie: www.molens.nl.

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken