Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Duitsland, ondanks EK, favoriete bestemming zomervakantie

Traditionele zomerbestemmingen lager in rangorde

Eindhoven, 2 Juli 2012

Duitsland blijkt met ruim 20% van de boekingen de favoriete bestemming in de maanden juli en augustus, aldus cijfers van vakantiehuizenspecialist Belvilla. De tweede plaats is voor Oostenrijk, gevolgd door België en Nederland. De traditionele zomerbestemmingen Frankrijk en Italië komen pas terug op de vijfde en zesde plaats. Tevens zijn de bestemmingen Kroatië en Portugal in trek.

Oostenrijk stijgt in populariteit

Bestemming Oostenrijk is ten opzichte van de zomervakantie 2011 gestegen van de vijfde naar de tweede plaats. Deze bestemming neemt een belangrijke positie in binnen het aanbod van Belvilla, de grootste aanbieder van Oostenrijkse vakantiehuizen. Nederlanders gaan deze zomer het meest naar Tirol, gevolgd door het Salzburgerland en Karinthië. Volgens het Oostenrijks Toeristenburo biedt dit land dan ook alle ingrediënten voor een gevarieerde vakantie. De zomertrends 2012 bestaan uit activiteit en ontspanning in combinatie met veel water, bergen en een hang naar traditie, aldus het toeristenbureau. De trend naar authenticiteit past goed bij vakantiehuizen, vanwege het persoonlijke karakter van deze accommodatievorm.

Super last minute

Last minutes zijn populair en lijken dit jaar zelfs super last minutes te worden. Bij Belvilla is ruim 20% van de boekingen voor deze zomervakantie in de afgelopen zes weken vastgelegd. Volgens diverse onderzoeken heeft bovendien ongeveer een kwart van de Nederlanders de zomervakantie nog niet geboekt. Ze kijken uit naar last minute-deals en houden tevens de weersverwachting in de gaten. Om teleurstelling te voorkomen, adviseert Belvilla om niet te lang te wachten met boeken.

Last  Minutes van Belvilla: www.belvilla.nl/vakantiehuis-lastminute

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2023 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken