Actualiteit

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Duitsland meest gastvrije vakantieland

Duitse vakantiehuizen stelen de show

Eindhoven, 24 Maart 2016

In de lente trekken mensen er weer veel op uit. Voor Belvilla een reden om eens in de data te duiken. Wat waarderen gasten vooral in een vakantiehuis? En in welk land worden de vakantiehuizen het best beoordeeld? Hiervoor werden ruim 54.000 reviews geanalyseerd. In deze analyse zijn reviews meegenomen van Nederlanders, Belgen en Duitsers die in de afgelopen twee jaar een vakantiehuis hebben bezocht in Nederland, België of Duitsland.

De vakantiehuizen in Duitsland worden het best beoordeeld, door zowel de Nederlanders, de Belgen, als de Duitsers zelf. Gemiddeld krijgen de drie landen de volgende cijfers:

  1. Duitsland: 8,5
  2. Nederland: 8,3
  3. België: 8,3

De Duitse vakantiehuizen worden het best beoordeeld op de gastvrijheid, de schoonmaak en het interieur. Ook de Nederlanders delen de hoogste cijfers uit aan Duitsland.

Duitsland meest gastvrije vakantieland

De Nederlanders vinden Duitsland het meest gastvrij. Vakantiehuizen in eigen land plaatsen de Nederlanders op de tweede plek op het gebied van gastvrijheid. De Belgen sluiten de rij. Ook de Belgen en Duitsers vinden Duitsland het meest gastvrije vakantieland.

Duitsers beste schoonmakers

Op het gebied van schoonmaak steken de Duitsers met kop en schouders boven de rest uit. Gemiddeld krijgt de schoonmaak in Duitse vakantiehuizen een 8,7. Belgische vakantiehuizen worden beoordeeld met een 8,1 wat betreft de kuisheid. De Nederlandse schoonmaak krijgt gemiddeld een 7,9.

Gastvrijheid meest gewaardeerd

Nederlandse vakantiegangers voelen zich het meest welkom. Van alle criteria geven zij de hoogste cijfers voor gastvrijheid in alle landen. Ook in eigen land vinden Nederlanders de vakantiehuizen het meest gastvrij. De Nederlandse vakantiehuizen krijgen van de Nederlandse gasten de hoogste cijfers voor gastvrijheid, interieur en het uiterlijk van het huis. Dit impliceert dat Nederlanders graag voor een gezellig vakantiehuis gaan.

Nederlander kritisch op prijs-kwaliteitverhouding

Dat wij Nederlanders elk dubbeltje nog een keer omdraaien is een bekend vooroordeel dat in deze cijfers weer bevestigd wordt: Nederlanders zijn het meest kritisch over de prijs-kwaliteitverhouding. Van alle te beoordelen zaken, geven de Nederlanders de laagste cijfers voor de prijs-kwaliteitsverhouding in zowel Duitsland, België als in ons eigen kikkerlandje. Van alle landen geven Nederlanders de huizen in eigen land ook nog eens de laagste cijfers voor deze verhouding. Onderstaande grafiek visualiseert de beoordelingen van Nederlanders in alle drie de landen.

Hollandse nuchterheid schemert door in beoordeling

Onze oosterburen zijn verre van bescheiden. Zij geven de hoogste cijfers voor de vakantiehuizen in eigen land. Nederlanders geven daarentegen de eigen vakantiehuizen de laagste cijfers in vergelijking met andere landen. Bespeuren we hier iets van onze Hollandse nuchterheid? De cijfers in eigen land worden hieronder weergegeven.

Met Pasen liefst dichtbij huis

Opvallend is dat met Pasen de meerderheid van de Nederlanders die in een vakantiehuis verblijven, het liefst in eigen land blijft. Bijna 40% kiest dit jaar voor een verblijf in Nederland. Daarna zijn buurlanden België en Duitsland favoriet. Nederlanders blijven gedurende het paasweekend dus het liefst dicht bij huis.

Ardennen favoriet tijdens Pasen

De favoriete bestemmingen voor een paasweekend liggen ook alle in deze drie landen. Ardennen is favoriet, gevolgd door Noord-Brabant, de Eifel en Gelderland. Het is opvallend dat Ardennen de populairste bestemming is tijdens Pasen, en niet een Nederlandse regio.

Over Belvilla Actualiteit

Via onze rubriek 'Actualiteit' houden we u op de hoogte van wetenswaardigheden rond Belvilla en/of vakanties in het algemeen. Als specialist in de online verhuur van vakantiehuizen zijn we marktleider in de Benelux en ook één van de leidende spelers Europa. Onze organisatie bestaat ruim 35 jaar. Afgelopen jaar verzorgden wij bijna 5,4 miljoen overnachtingen in totaal ruim 20.000 vakantiehuizen. U vindt Belvilla-vakantiehuizen in 24 landen.

Wat u van ons mag verwachten? Wij zetten ons als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Bij Belvilla bent u zeker van unieke, aantrekkelijk geprijsde vakantiehuizen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.nl. Belvilla is lid van de Thuiswinkel en maakt deel uit van de holding @Leisure Group.

Bent u op zoek naar inspiratie voor uw vakantie? Neem een kijkje op onze Belvilla-blog.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2021 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken