Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Dit zijn de 3 vakantietrends van deze zomer

Vouchers worden deze zomer nog ingewisseld, familiehereniging is populair en we kiezen voor natuur

Amsterdam, 15 Juli 2020

Dat dit jaar anders is dan andere jaren op het gebied van reizen, is niemand ontgaan. Boekte Nederlanders eerder nog enkel in Nederland, ziet Belvilla intussen een duidelijke verschuiving naar buurlanden plaatsvinden. Het totale aantal boekingen voor Belvilla verdubbelde bijna 2,5 keer voor de maand juni. Reizigers hebben wel een duidelijke voorkeur wat betreft de zomervakantie dit jaar, zo bleek uit een onderzoek* van Belvilla onder Nederlanders over reizen in deze tijd. Opvallend is dat zowel in Nederland als over de grens, vakantieliefhebbend Nederland voor woningen dicht bij de natuur kiest, weg van drukke plekken, gemakkelijk bereikbaar met de auto, met de mogelijkheid om een huisdier mee te nemen. Belvilla zette 3 trends op een rij. 

Vouchers worden nog deze zomer ingewisseld

Sinds het reisverbod binnen de EU-landen is opgeheven, ziet Belvilla een grote verschuiving: minder annuleringen en meer nieuwe boekingen over de grens, meestal naar een buurland. Vouchers die zijn uitgegeven naar aanleiding van annuleringen door het coronavirus worden reeds in grote aantallen ingewisseld. Voor Belvilla gaat het al om 30% van de vouchers. Hoewel ze 3 jaar geldig zijn, kiest een groot aantal reizigers er voor om deze nog deze zomer te benutten en naar een vakantiehuis te gaan.

Op vakantie met familie of vrienden

OYO Vacation Homes ziet via haar merken Belvilla en Dancenter de afgelopen weken een nieuwe trend: mensen boeken om samen met familieleden of vrienden op vakantie te gaan. In de meeste landen is het intussen toegestaan om met 10 tot 15 mensen samen te zijn. Hanita van der Meer, Brand PR Director bij Belvilla: ‘In eerste instantie zagen we een voorkeur voor huizen die plaats bieden aan 4 tot 6 personen. De afgelopen weken zien we dat gasten die zich willen herenigen met hun familie en ouders steeds vaker boeken bij Belvilla ’.

Europa kiest voor hygiëne, flexibiliteit en een plek in de natuur 

Een interessante trend die in heel Europa zichtbaar is, is de voorkeur om in een huis dicht bij de natuur te verblijven. Met een toename van 172% t.o.v. vorig jaar, is dit een grote verandering in ons reisgedrag. Daarnaast bleek uit het onderzoek dat 37% van de Nederlanders allereerst keek naar de verbeterde schoonmaak- en sanitaire voorzieningen in de huizen. In verlengde daarvan kregen alle eigenaren van vakantiewoningen richtlijnen met strengere normen voor schoonmaak en hygiëne. Interessant is ook dat 44% verwachtte dat Belvilla flexibele voorwaarden voor omboeken en vouchers zou bieden. De geldigheid van vouchers is daarom verlengd van 1 jaar naar  3 jaar en bij een groot aantal huizen is flexibel omboeken toegevoegd.

Belvilla: recordjaar voor de verhuur van vakantiehuizen

In het 40-jarige bestaan ​​van Belvilla zijn er dit jaar verschillende records gebroken: de beste boekingsmaand in Frankrijk ooit, een verdubbeling van het aantal Nederlandse vakantiegangers in vakantiehuizen en parken in Nederland en aan de Noordzeekust in Duitsland was 3 weken geleden alles al volgeboekt voor de maand juli. Nieuwe huizen die op de site van Belvilla op vrijdag toegevoegd worden, zijn op zondag vaak al volgeboekt voor de maanden juli én augustus.

 

*Onderzoek werd uitgevoerd in mei 2020 door Belvilla onder 2596 Nederlanders.

 

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken