Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Deze winter meer vraag naar luxe wintersportchalets

Crisis heeft nog geen vat op wintersportboekingen

Eindhoven, 3 September 2009

Deze winter verkiezen steeds meer wintersporters een luxe wintersportchalet. Het gaat vooral om vrijstaande groepsaccommodaties nabij een hoogwaardig skigebied of direct aan de piste. Volgens Belvilla is dit een duidelijk signaal dat consumenten de kosten van hun wintersportvakantie in de hand willen houden door een - in verhouding voordeligere – grotere accommodatie met vrienden en familie te boeken in plaats van een hotel of pension en bijvoorbeeld vaker zelf te koken.

Oostenrijk is nog steeds de meest populaire sneeuwbestemming, Duitsland is sterk in trek voor kortere skitrips en Tsjechië vanwege een relatief laag prijsniveau (accommodatie en skipas). Zwitserland beleeft een wederopstanding en Frankrijk is geliefd bij de fanatieke skiërs. Het aantal wintersportboekingen is op dit moment al gelijk aan het aantal boekingen in dezelfde periode vorig jaar. Evenals deze zomer verwacht Belvilla voor de wintermaanden een additionele last-minute boekingspiek en rekent dus per saldo op een groei van het aantal wintersportreizen ten opzichte van vorig jaar.

De gemiddelde groepsgrootte is toegenomen tot bijna acht personen per boeking. Volgens algemeen directeur Hedwig Wassing van Belvilla is er sprake van een belangrijke trend: “Ondanks, of misschien juist wel vanwege de crisis brengen steeds meer wintersporters hun vakantie graag in relatieve luxe door – en kiezen voor een accommodatie met 4 of 5 sterren. Zij houden daarbij heel slim de kosten in de hand door samen met een groep vrienden of familie een grotere, in verhouding voordeligere accommodatie te boeken.” Belvilla heeft met het oog op deze trend haar aanbod met 62% uitgebreid, waaronder een flink aantal groepsaccommodaties en kwalitatief hoogwaardige woningen. “De cijfers liegen er niet om: vorig seizoen (2008/2009) hadden wij ruim 1.800 wintersporthuizen; dit seizoen zijn dat er al ruim 3.000,” zegt Wassing. Belvilla zal zich voor de nabije toekomst nadrukkelijk focussen op vrijstaande chalets, groepshuizen en accommodaties met een persoonlijke uitstraling en een goede ligging ten opzichte van de skigebieden.

Duitsland, Tsjechië en Zwitserland opvallend populair

Een opvallende stijging in het aantal boekingen komt grotendeels voor rekening van Duitsland. De verblijfstijd in Duitse wintersportchalets is gemiddeld korter dan de in andere wintersportbestemmingen, maar de groepsgrootte is met gemiddeld 10% per boeking toegenomen. Duitsland is met zijn kindvriendelijke skigebieden en overzichtelijke reisafstanden ideaal voor een kort verblijf. Tsjechië is als wintersportoord flink in opkomst. Door het relatief lage prijsniveau is Tsjechië een goed alternatief voor de Alpenlanden. De liftprijzen liggen vaak ruim 50% lager en de laatste jaren is veel geïnvesteerd in nieuwe liften en het verbinden van de diverse losse skigebieden. Bovendien was er afgelopen wintersportseizoen een gemiddelde sneeuwhoogte van ruim 80 centimeter en zijn de meeste pistes en liften vanaf eind november tot eind maart open geweest.

“Tsjechië is vooral in trek bij gezinnen met kinderen die willen leren skiën of voor groepen die graag voordelig een weekje weg willen,” zegt Wassing. “Overigens staat Oostenrijk nog altijd op één bij de Nederlandse wintersporter, vanwege de typische Gemütlichkeit, een grote diversiteit aan skigebieden en uitstekende mogelijkheden voor après-ski. De Franse Alpen zijn in het bijzonder populair bij de echte wintersportliefhebbers. Hier vind je de grote skigebieden met lange afdalingen. Zwitserland is een sterk groeiende wintersportbestemming. Accommodaties liggen daar veelal op loopafstand of aan de piste, wat zowel interessant is voor gezinnen met kinderen als voor grotere groepen jonge skiërs en snowboarders.” Belvilla heeft verder een klein aantal accommodaties in Spanje. De wintersportmogelijkheden daar zijn nog voor veel Nederlanders onbekend.

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken