Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Carnaval Venetië vanuit je eigen appartement

Stadswoningen bij Belvilla

Eindhoven, 22 November 2011

Van zaterdag 11 tot dinsdag 21 februari 2012 is het weer carnaval in werelderfgoedstad Venetië. Dit jaar is zelfs het voorgaande weekend van 4 en 5 februari eraan vastgeplakt. In heel de stad vinden gemaskerde bals plaats, maar ook gewoon op straat kun je de meest prachtige verschijningen bewonderen tijdens optochten en straatoptredens. Het Venetiaanse carnaval is wat meer theatraal dan de Zuid-Nederlandse versie en duurt bovendien veel langer. Dat geeft je extra de kans om het ‘Carnevale di Venezia’ van zeer dichtbij meemaken, bijvoorbeeld vanuit je ‘eigen’ stadsappartement van Belvilla.

Historisch evenement

De geschiedenis van dit jaarlijkse evenement vol traditie gaat vele eeuwen terug, vermoedelijk tot 1286. De prachtige maskers en gewaden gaven mensen de kans om zich anders voor te doen dan in het normale leven. Net als in Nederland, wordt carnaval in Venetië gevierd voor het ingaan van de vastentijd. Tegenwoordig komen honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld om deze bijzondere dagen mee te maken.

Leven als een Venetiaan

Wil je een stad van binnenuit leren kennen? Zorg dan dat je verblijft in een ‘eigen’ stadsappartement. Vakantiehuizenspecialist Belvilla biedt in 36 Europese steden een ruim aanbod van sfeervolle stadsappartementen, waaronder circa dertig accommodaties in Venetië. Als tijdelijke inwoner van een stad proef je veel meer van het lokale leven. Bovendien beschik je over relatief veel ruimte, een eigen keuken en in sommige gevallen zelfs een stadstuin. Het appartement Madonna dell’Orto is geschikt voor vier personen en biedt een tuin, een unicum midden in deze stad! Dit stadsappartement bevindt zich in de relatief rustige, karakteristieke wijk Cannaregio. In een 17e-eeuws gebouw, eveneens in de wijk Cannaregio, bevindt zich het stadsappartement Panorama di Venezia, dat niet voor niets deze naam draagt. Vanaf het kleine, maar fijne dakterras kijk je uit over de terracotta daken van de Dogenstad.

Carnaval dichterbij

Natuurlijk kun je bij Belvilla ook een vakantiehuis boeken in Zuid-Nederland om het carnaval daar mee te vieren van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 februari. Ook in het Overijsselse Oldenzaal vieren ze dit feest. Of dos je uit voor het carnavalsfeest bij onze zuiderburen in het Belgische Binche, een evenement dat zelfs op de erfgoedlijst van UNESCO staat.

Stadsappartementen van Belvilla: www.belvilla.nl/stedentrips

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken