Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Boekingen vakantiehuizen in eigen land stijgen door naar 65%

Ook in andere Europese landen ziet Belvilla een groei in boekingen in eigen land

Amsterdam, 19 Mei 2020

De trend om deze zomervakantie te vieren in eigen land zet ongestoord door. Belvilla, specialist op het gebied van vakantiehuizen, ziet de boekingen voor de zomermaanden in eigen land verder stijgen naar 65% ten opzichte van vorige maand. Maar Belvilla merkt dit niet alleen in Nederland op. Ook in andere landen in Europa neemt het aantal boekingen toe voor de zomervakantie in eigen land.

 

Boekingen in eigen land blijven stijgen

De vakantiehuizen van Belvilla in Nederland worden nog steeds veel geboekt voor de zomerperiode. Zag Belvilla afgelopen maand al een wekelijkse stijging van 40% in het aantal boekingen, ziet de specialist intussen het aantal boekingen in de laatste week stijgen naar 65%. En dat is fors. De verwachting is dat deze stijging verder doorzet. Waar Nederland deze zomer vakantie viert? De regio’s Gelderland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Zeeland en Limburg zijn volgens de boekingscijfers de top 5 Nederlandse bestemmingen. 

Trend zichtbaar in heel Europa

Hanita van der Meer, Brand PR Director bij Belvilla: “Niet alleen in Nederland zien we deze uitzonderlijke stijging. Ook in andere Europese landen worden volop huizen in eigen land geboekt voor de zomerperiode. Een goed voorbeeld hiervan is Denemarken, het land dat als eerste haar grenzen sloot in Europa, maar waar reizen binnen de eigen landsgrenzen wel toegestaan was. Week op week zien wij daar de boekingen voor vakantiehuizen daar stijgen met maar liefst 75%. Ook Spanje en Italië laten heel voorzichtig een plus zien”. In Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland is een stijging zichtbaar van ruim 50%. België kende een piek in boekingen in april, maar lijkt nu eerst de nieuwe maatregelen af te wachten.

Vooruitblik

Belvilla heeft een groot aanbod vakantiehuizen in natuurgebieden, aan de kust of juist in een rustige omgeving. De vakantiehuizen zijn van alle gemakken voorzien en voelen daardoor als een veilige plek voor de zomervakantie. Je weet namelijk wat de regels zijn rondom het virus, omdat je binnen de landsgrenzen blijft. De specialist voorspelt dat, als een tweede golf uitblijft na versoepeling van de maatregelen, de vraag naar vakantiehuizen en vakantieparken in eigen land nog sterker zal toenemen. Mochten de grenzen opengaan, dan verwacht Belvilla dat mensen deze zomer niet heel ver zullen gaan en in eerste instantie kiezen voor een vakantie in een van de buurlanden. Veiligheid en gezondheid staan voorop: Belvilla houdt zich aan de maatregelen van de overheid en vakantiehuizen worden goed schoongemaakt.

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken