Actualiteit

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Benzinetekort Frankrijk

Gaat u binnenkort met de auto op reis naar Frankrijk of Spanje?

Eindhoven, 26 Mei 2016

Wellicht heeft u via het nieuws al vernomen dat er momenteel bij de raffinaderijen in Frankrijk wordt gestaakt. Al meerdere pompstations zijn (deels) gesloten, omdat ze geen benzine en/of diesel meer hebben. Reizigers die binnenkort met de auto naar Frankrijk of Spanje rijden, willen wij hier graag wat meer informatie over geven.

Op dit moment zijn er vooral veel tekorten in het noorden en westen van Frankrijk, in Normandië en Bretagne. Ook rond Lyon en vanuit andere plaatsen worden tekorten gemeld. Het gaat dan vooral om benzinepompen langs N-wegen en bij supermarkten. Langs de autosnelwegen zijn de tankstations veelal open en zijn er geen tekorten. Door het gebrek aan benzine en/of diesel is het erg druk bij de pompstations waar nog wel brandstof te krijgen is. Houdt u hier dus rekening met lange rijen. Op dit moment mag er maximaal 20 liter brandstof getankt worden per keer.

De ANWB adviseert om bij iedere gelegenheid vol te tanken, ook als er nog voldoende brandstof in de tank zit. Het is in Frankrijk toegestaan om reservebrandstof mee te nemen in een jerrycan. Dit is maximaal 10 liter. Dit geldt ook voor België.

Een actuele status van de tankstations die geopend en gesloten zijn kunt u vinden op: http://penurie.mon-essence.fr/w/

Mochten we u verder nog ergens bij kunnen helpen, neemt u dan gerust contact met ons op!

Over Belvilla Actualiteit

Via onze rubriek 'Actualiteit' houden we u op de hoogte van wetenswaardigheden rond Belvilla en/of vakanties in het algemeen. Als specialist in de online verhuur van vakantiehuizen zijn we marktleider in de Benelux en ook één van de leidende spelers Europa. Onze organisatie bestaat ruim 35 jaar. Afgelopen jaar verzorgden wij bijna 5,4 miljoen overnachtingen in totaal ruim 20.000 vakantiehuizen. U vindt Belvilla-vakantiehuizen in 24 landen.

Wat u van ons mag verwachten? Wij zetten ons als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Bij Belvilla bent u zeker van unieke, aantrekkelijk geprijsde vakantiehuizen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.nl. Belvilla is lid van de Thuiswinkel en maakt deel uit van de holding @Leisure Group.

Bent u op zoek naar inspiratie voor uw vakantie? Neem een kijkje op onze Belvilla-blog.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2021 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken