Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Belvilla test nieuw concept: vakantiehuis betalen per minuut

Eerste pilot waarbij gasten alleen betalen voor daadwerkelijk gebruik faciliteiten

Eindhoven, 29 Maart 2017

Vakantiehuizenaanbieder Belvilla start in mei met een pilot waarin 50 vakantiehuizen worden uitgerust met sensoren. Deze registreren van welke faciliteiten gasten gebruik maken. Na verblijf krijgen gasten een rekening met daarop een overzicht van het aantal minuten dat zij gebruik hebben gemaakt van bijvoorbeeld het zwembad, de sauna, de barbecue en het sanitair. De huidige standaard huurprijs wordt verlaagd tot 40%. Het overige deel is variabel en afhankelijk van verbruik. Belvilla speelt hiermee in op de trend om alleen te betalen voor wat je gebruikt.

Belvilla test nieuw concept: vakantiehuis betalen per minuut

Zwemmen, barbecueën, douchen en de wc doorspoelen; alles wordt bijgehouden middels de slimme verbruiksmeter. Ook het gebruik van de sauna en de ligbedden wordt geregistreerd door middel van een polsbandje met geïntegreerde sensor. Voor gasten met een smartwatch is het mogelijk om via een app het verbruik bij te houden. Daarnaast wordt er gewerkt met een bonusregeling. Bij 100 minuten verbruik krijgen gasten tien minuten cadeau. Ook 8 uur slapen wordt beloond, met 15 minuten verbruik cadeau, om voldoende nachtrust te stimuleren. Hoe minder men verbruikt, hoe goedkoper de vakantie is.

Trend in verschillende branches

Eylard Wurpel, Director of Marketing BelvillaDe pilot komt voort uit de trend die zichtbaar is in de telecom- en verzekeringsbranche. Deze sectoren spelen in op de wens van klanten om niet te betalen wat zij niet verbruiken. Belvilla wil met deze pilot onderzoeken of een aangepast prijsbeleid ook gewaardeerd wordt in de toeristische sector.  ‘Kort samengevat geven wij onze gasten de mogelijkheid om zélf de prijs van hun vakantie te bepalen. We denken dat we hiermee inspelen op een algemene behoefte, om alleen te betalen voor wat gasten daadwerkelijk gebruiken. We zijn ontzettend benieuwd naar de feedback van onze gasten’, aldus Marketing Director Eylard Wurpel.

Geselecteerde vakantiehuizen op website

De pilot start met 50 vakantiehuizen die duidelijk aangemerkt worden op de website. Deze vakantiehuizen, gelegen in Nederland, België en Frankrijk, worden momenteel op kosten van Belvilla voorzien van de benodigde sensoren. Per 1 mei kunnen gasten deze huizen boeken en wordt de keuze geboden om te betalen volgens de ‘traditionele’ wijze, of gebruik te maken van een huurprijs bestaande uit een vast en variabel deel.

Basishuurprijs aangevuld met een variabel deel

Het nieuwe prijsbeleid van Belvilla is ingestoken op 40% vaste kosten en 60% variabele kosten. Bij alle vakantiehuizen uit de pilot staat beschreven welke services behoren tot het variabele deel.

De verrekening van kosten geschiedt per keer of per minuut verbruik. Wanneer gasten de faciliteiten gemiddeld gebruiken, is de totaalprijs van een boeking gelijk aan de huidige huurprijs. Door de variabele prijsstelling, kunnen de kosten van een vakantiewoning ook lager uitvallen, bij minder verbruik. 

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2024 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken