Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Belvilla brengt droom ‘tweede huis’ dichterbij

Eindhoven, 10 Augustus 2010

Eén op de drie Nederlanders (37%) zou graag een tweede huis willen bezitten. Tussen droom en daad staan echter vaak praktische bezwaren in de weg, zo blijkt uit onderzoek door Belvilla, specialist in online verhuur van vakantiewoningen. Hoge onderhouds- en verzekeringskosten, te weinig tijd om er voldoende gebruik van te maken en te veel rompslomp bij het eventueel verhuren aan derden weerhoudt veel mensen ervan om een vakantiewoning aan te schaffen. Volgens Belvilla kan het inschakelen van een intermediair veel van deze bezwaren wegnemen.

Met de uitkomsten van het onderzoek worden de vermoedens van Belvilla-directeur Hedwig Wassing bevestigd dat veel potentiële eigenaren van een tweede huis niet voldoende bekend zijn met bemiddelingsorganisaties die het merendeel van deze bezwaren direct tenietdoen. “Wanneer je je tweede huis met regelmaat aan huurders beschikbaar kunt stellen, genereer je inkomsten die al snel de kosten dekken. Als je dat ook nog kunt doen zonder al teveel logistieke en administratieve rompslomp, komen veel van de bezwaren tegen het aanschaffen van een tweede huis te vervallen. De droom van het tweede huis komt daarmee ineens heel dichtbij”, aldus Wassing.

Een vakantiehuis in het buitenland is vooral leuk. De helft van de respondenten geeft aan dat de mogelijkheid om meerdere malen per jaar naar het buitenland te gaan hen zeer aanspreekt. Dat geldt voor nu, maar zeker ook voor ‘later’, na de pensionering (54%). Ook de mogelijkheid om familie en vrienden (36%) en de kinderen (31%) mee te laten profiteren speelt in positieve zin mee. Ongeveer een derde van de mensen die het idee van een tweede huis aanspreekt, beschouwt het ook als inkomstenbron (uit verhuur) of als een belegging (43%).

Rendementprognose

Belvilla is onderdeel van de @Leisure Group, één van de grootste spelers op de Europese verhuurmarkt. De @Leisure Group voorziet geïnteresseerde huiseigenaren van een rendementprognose van de omzet die te behalen is met het verhuren van een tweede huis. Deze prognose wordt gebaseerd op gedegen kennis van de verhuurmarkt, want de organisatie bestaat al 30 jaar en verzorgt jaarlijks voor 500.000 gasten een verblijf in 19 Europese landen. Naast zekerheid van betaling en een flexibele verhuurformule, krijgt de huiseigenaar toegang tot een persoonlijke webpagina. Op deze beveiligde pagina staat alle vakantiehuisinformatie, zoals de boekings- en betalingsoverzichten, inclusief de eventuele eigen reserveringen van de huiseigenaar. De @Leisure Group neemt de huiseigenaar de verzorging en afhandeling van de gehele reserveringsprocedure uit handen, dat wil zeggen van wereldwijde promotie, boeking, betaling tot aftersales.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: www.leisure-group.eu

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken