Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Belvilla blaast hoog van de toren

Op vakantie in een torenwoning

Eindhoven, 23 Juni 2015

Voor diegenen die op zoek zijn naar een bijzonder vakantieadres heeft Belvilla een ruime keuze aan ‘anders-dan-anders’-vakantiehuizen. Wat dacht je van een vakantie in een toren? Dat zet je vrije dagen in een totaal ander perspectief! Belvilla biedt in heel Europa diverse torenwoningen aan, bijvoorbeeld in kastelen, watertorens en oude uitkijkposten.

Toren boven iedereen uit

Onevenaarbaar bij een toren is natuurlijk het uitzicht. Je torent letterlijk boven iedereen uit. Bovendien gaat een torenwoning vaak vele eeuwen terug. Zo’n verblijf in historisch erfgoed geeft een vakantie nog een extra bijzonder tintje mee. Enkele van deze torenwoningen illustreren hoe bijzonder dat kan zijn.

Torens in Toscane

De vakantiewoning Torre Maremma is een oude uitkijktoren met op de derde etage een panoramische zaal die een adembenemend uitzicht rondom biedt. De toren staat midden in het natuurpark Parco Naturale della Maremma en kijkt bovendien uit op de Toscaanse Archipel, het grootste beschermde onderwatergebied van Europa.

Vakantiewoning Torre Maremma is een oude uitkijktoren midden in het Toscaanse natuurpark Parco Naturale della Maremma

Een andere Toscaanse uitkijktoren staat in het Etruskische dorp Bibbona, waar de tijd lijkt stil te staan. In de toren zijn twee appartementen te huur. Op de hoogste etage van deze 14e-eeuwse toren tref je een appartement voor vijf personen. Het zitgedeelte daarvan heeft veel ramen en daarmee een spectaculair uitzicht op de Toscaanse heuvels en de zee.

Toscaanse uitkijktoren uit de 14e eeuw met spectaculair uitzicht op de Toscaanse heuvels en de zee

Kasteeltorens in de Ardennen

Met zijn achten kun je verblijven in een kasteelwoning met toren in de Ardennen. De toren zelf telt twee ronde slaapkamers. Delen van het monumentale vakantiehuis stammen uit de 16e eeuw. Authenticiteit van bijvoorbeeld houten balken en ruwe stenen combineert hier mooi met modern comfort. Bovendien verblijf je vlakbij de populaire meren van L’Eau d’Heure.

Monumentale kasteelwoning met toren uit de 16e eeuw in de Ardennen vlakbij de populaire meren van L’Eau d’Heure

Hoewel in vroegere tijden in deze poortwoning ‘slechts’ de conciërge woonde, heeft het vakantiehuis Mazures toch echt kasteelallures. Robuuste stenen en een statige toren met kantelen maken van deze woning een klein kasteeltje. De poortwoning staat aan een rivier even ten zuidoosten van Luik. Met vijf personen kun je je hier een weekendje of langer kasteelheer of -vrouw voelen.

Vakantiehuis Mazures heeft toch echt kasteelallures, hoewel vroeger 'slechts' de conciërge in deze poortwoning verbleef

Watertoren op Ibiza

Op Ibiza staat een vroegere watertoren genaamd Torre Uschi met een panoramisch uitzicht op zee. Water vind je ook nog bij dit bijzondere vakantiehuis, maar tegenwoordig in de vorm van een privézwembad. Deze toren voor tien staat in de heuvels van Cala Tarida.

Deze vroegere watertoren met privézwembad staat in de heuvels van Cala Tarida op Ibiza

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken