Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Authentieke ervaring van ‘wonen in een stad’ geeft doorslag

Citytrip in stadsappartement in de lift

Eindhoven, 19 November 2010

Relatief veel ruimte. Maximale bewegingsvrijheid. Scherp geprijsd, zeker voor een gezelschap. En vooral: de authentieke ervaring van ‘wonen in een stad’. Voel je minder een toerist. Steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van het huren van een stadsappartement in plaats van een hotelkamer. Marktleider in online vakantiehuizen Belvilla breidt haar aanbod van stadsappartementen dan ook verder uit, onder meer in een aantal wat minder bekende, ‘kleinere’ steden zoals Malaga, Granada, Trier en Lucca.

Het aanbod van stadsappartementen bij Belvilla groeit snel. Bood de vakantiehuizenspecialist begin 2009 nog ruim 260 appartementen aan, inmiddels zijn dit er 430: een toename van ruim 60%. Het aanbod in Italiaanse (Florence, Rome en Lucca) en Portugese steden (Porto en Lissabon) verdubbelde, terwijl Parijs groeide met 65% ten opzichte van januari 2009. De Spaanse steden Barcelona, Tarragona, Valencia, Granada, Malaga en Madrid lieten eveneens een behoorlijke aanbodsgroei zien. De meest populaire stadsbestemmingen blijven vooralsnog Brugge, Berlijn, Rome en Parijs.

De gemiddelde duur van een verblijf in een stadsappartement van Belvilla is bijna zes dagen en ligt daarmee duidelijk boven het gemiddelde verblijf in een hotel (3 tot 4 dagen). Een korter verblijf is overigens mogelijk. Ook is het gemiddeld aantal personen per boeking bij een stadsappartement relatief hoog en gaan verhoudingsgewijs vaak kinderen mee. Veel (jonge) gezinnen hebben dus de voordelen van een verblijf  in een stadsappartement ontdekt.

Inwoner van de stad

Belvilla bracht onlangs in kaart wat de voorkeuren van Nederlandse vakantiegangers zijn als het om zogeheten citytrips gaat. Een groeiend aantal consumenten blijkt namelijk een stadsappartement te prefereren boven een hotelkamer. Dit omdat een stadsappartement doorgaans meer ruimte biedt dan een hotelkamer en bovendien de mogelijkheid biedt om één of meerdere keren ‘thuis’ te eten. Dat is met name voor gezinnen niet alleen voordeliger, maar biedt ook meer rust.

De scherpe tariefstelling van veel appartementen speelt een rol bij de keuze van de consument. Doorslaggevend is echter de authentieke ervaring van ‘wonen in een stad’. “Veel mensen komen liever wat meer in hun eigen tempo op gang, en willen niet voor half elf in een ontbijtzaal aan een ontbijtbuffet zitten”, aldus Belvilla-directeur Hedwig Wassing. “Net zoals ze het prettig vinden om ’s avonds laat echt thuis te komen, in de wetenschap dat ’s ochtends niets “moet”. In een hotel leef je in het ritme van het hotel, in een appartement ben je een aantal dagen inwoner van de stad en baas over je eigen tijd.” 

Nieuwe trend: kleinere stad

Belvilla verhuurt momenteel stadsappartementen in vrijwel heel Europa. In bijna iedere grote stad biedt de vakantiehuizenspecialist bijzondere stadswoningen aan, van zeer luxueus tot relatief eenvoudig en van groot tot klein. Een nieuwe trend is een citytrip naar een wat kleinere stad die buiten het bekende ‘Lonely Planet’ circuit valt, zoals Porto, Valencia, Tarragona of Strasbourg. “Nederlanders blijven continu op zoek naar originele vakantiebestemmingen en daar spelen wij met ons aanbod uiteraard op in”, aldus Wassing. “Vandaar dat we steeds op zoek blijven naar appartementen die iets extra’s bieden, zoals een historische setting of een ligging in een buurt waar geschiedenis geschreven is.”

[einde bericht]

Fotobijschrift

Stadsappartementen winnen steeds meer aan populariteit bij meerdaagse citytrips. Het is niet alleen goedkoper maar de authentieke ervaring van wonen in een stad is een totaal andere belevenis. Meer informatie over de ruim 400 stadshuizen door heel Europa, www.belvilla.nl
 

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken