Zeeland, een paradijselijke bestemming in Nederland waar je kunt genieten van een ontspannen vakantie in een vakantiehuis aan de kust. Met kilometers aan prachtige stranden, schilderachtige duinen en pittoreske dorpjes is Zeeland de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Geniet van de rust aan zee, onderneem een avontuurlijke watersport activiteit of ga op culturele ontdekkingstocht. Proef de heerlijke Zeeuwse specialiteiten en geniet van de gastvrijheid van de lokale bevolking. Met een vakantiehuis in Zeeland creëer je onvergetelijke herinneringen aan een ontspannen en verkwikkende vakantie aan de Nederlandse kust.

Lees meer

Top bezienswaardigheden in Zeeland

Vakantiehuis op vakantiepark

Vakantiehuis Zeeland aan zee

Vakantiehuis met hond

Vakantiehuis in een dorpje

Aanmelden

Huis huren in Zeeland

Ontdek de schoonheid van Zeeland met een vakantiehuis als jouw perfecte thuisbasis. Of je nu op zoek bent naar een knusse cottage, een luxe villa of een comfortabel appartement, bij ons vind je de ideale accommodatie voor jouw verblijf in deze prachtige regio. Geniet van de rust en ruimte van het Zeeuwse landschap, verken de charmante dorpjes en ontdek de vele mogelijkheden voor ontspanning en avontuur.

Populaire plaatsen in Zeeland

Zeeland biedt een verscheidenheid aan bestemmingen die je kunt verkennen. Laat je inspireren door de volgende populaire plaatsen:

Middelburg, de historische hoofdstad van Zeeland, is een stad vol charme en geschiedenis. Wandel door de geplaveide straatjes en bewonder de prachtige monumenten, zoals het stadhuis en de imposante abdij. Vlissingen, gelegen aan de monding van de Westerschelde, biedt een bruisende maritieme sfeer. Bezoek de boulevard en geniet van het uitzicht op zee, of breng een bezoek aan het maritiem muZEEum en leer meer over de rijke maritieme geschiedenis van de stad.

Domburg, een populaire badplaats aan de Noordzeekust, trekt jaarlijks vele bezoekers. Met zijn brede stranden, gezellige winkels en historische gebouwen is Domburg een ideale bestemming voor strandliefhebbers en cultuurliefhebbers. Verken de levendige marktplein en geniet van een drankje op een van de gezellige terrasjes.

Zierikzee, gelegen op het eiland Schouwen-Duiveland, is een pittoreske stad met een rijk verleden. Het historische centrum van Zierikzee staat vol met prachtige monumenten, zoals de Sint-Lievensmonstertoren en de oude stadspoorten. Slenter door de gezellige steegjes, bezoek de levendige markt en geniet van de sfeer van deze historische stad.

Naast deze populaire plaatsen zijn er nog tal van andere charmante dorpen en steden in Zeeland die een bezoek waard zijn. Denk aan Veere met zijn idyllische haven, Goes met zijn gezellige winkelstraten en Terneuzen met zijn levendige promenade langs de Westerschelde. Elk van deze plaatsen biedt unieke ervaringen en draagt bij aan de veelzijdigheid van Zeeland als vakantiebestemming.

10 Activiteiten en bezienswaardigheden in Zeeland

Er valt zoveel te ontdekken en te beleven in Zeeland. Hier zijn 10 activiteiten en bezienswaardigheden die je niet mag missen:

  1. Neeltje Jans: Verken het Delta Park Neeltje Jans en leer alles over de Nederlandse strijd tegen het water. Ontdek de indrukwekkende Deltawerken en geniet van spectaculaire waterattracties.
  2. Deltapark Neeltje Jans
  3. Deltawerken
  4. Zeeuws Museum
  5. Nationaal Park Oosterschelde
  6. Brouwershaven
  7. Watersportactiviteiten: Ga zeilen, surfen, kitesurfen of kajakken en geniet van de waterrijke omgeving van Zeeland.
  8. Fietsen langs de kust: Huur een fiets en verken de prachtige kustlijn van Zeeland op de vele fietspaden.
  9. Mossel- en oestertochten: Proef de lokale specialiteiten van Zeeland tijdens een mossel- of oestertocht en leer meer over de culinaire tradities van de regio.
  10. Strandwandelingen: Maak ontspannende wandelingen over de uitgestrekte stranden van Zeeland en geniet van de frisse zeelucht.

Boek jouw ideale vakantiehuis in Zeeland en laat je betoveren door de verscheidene plaatsen en de eindeloze mogelijkheden voor ontspanning en avontuur. Ervaar de gastvrijheid van deze regio en creëer mooie momenten tijdens jouw verblijf aan de Zeeuwse kust. Waar je ook voor kiest, Belvilla maakt een huis huren in Zeeland eenvoudig. Bekijk ons aanbod en laat je inspireren voor je volgende vakantie.

 

Alle vakantiehuizen in Zeeland
Veelgestelde vragen over vakantiehuizen in Zeeland
Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Zeeland?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Zeeland moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ de Abdij van Middelburg, de Jachthaven Marina Veere en het Strand van Vlissingen.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Zeeland zeker doen?‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Zeeland die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Vliegeren
  • Zeilen
  • Surfen
  • Een dagje strand
Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Zeeland absoluut‌ ‌proeven?‌

In Zeeland kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ diverse vissoorten en zeevruchten, zoals mosselen, kokkels, kreeften en oesters.‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Zeeland?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar Zeeland, kun je het beste gaan in de periode van juni tot en met oktober.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020