Alle vakantiehuizen in Pannonia
Aanmelden

West Hongarije

Onder de regio West-Hongarije verstaan we de regio's West-, Midden- en Zuid-Transdanubië. De vakantiewoningen in West-Hongarije zijn centraal gelegen en nodigen je uit deze regio te ontdekken.

Vakantiehuizen West-Transdanubië

West-Transdanubië is een heuvelachtig gebied, met wijngaarden, bossen, historische dorpjes en volop monumenten, zoals de Abdij van Pannonhalma of het barokkasteel in Fertöd.

Vakantiewoningen Midden-Transdanubië

In Midden-Transdanubië, noordelijk van het Balatonmeer, liggen 'koninklijke steden', mooie natuurgebieden en het ondiepe Velencemeer (26 km2). In het Bakony-gebergte vind je een beschermd natuurgebied met prachtige bossen, beekdalen en maar liefst 1100 grotten. Hier ligt ook de 'Duivelsgreppel', via een ijzeren trap kun je hier naar de reusachtige rotsen van de Duivelsdam klimmen. Maak vanuit je vakantiehuis in Transdanubië een uitstapje naar het Vértes-gebergte, dit gebergte herbergt ook beschermd natuurgebied waar zeldzame planten te vinden zijn.

Vakantiehuizen Zuid-Transdanubië

Zuid-Transdanubië, ten zuiden van het Balatonmeer, doet mediterraan aan door het klimaat, maar ook door het landschap van vijgen- en amandelbomen, wijngaarden en glooiende heuvels. Vanuit je vakantiehuis in Transdanubië maak je kennis met een gebied vol natuurschatten, historische monumenten en een aangenaam klimaat. Hier vind je o.a. één van de best bewaarde steden, de stad Pécs en het wild- en vogelreservaat van het Donau-Dráva Nationaal Park en het mooie natuurgebied Mecsek-gebergte, een ideaal wandelgebied.

Alle vakantiehuizen in Pannonia