De Waddeneilanden staan bol van het natuurschoon. Wij hebben een breed aanbod aan vakantiehuisjes op de Waddeneilanden. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie, liever luiert aan het strand, of juist wilt genieten van de natuur - er is voor iedereen wat te doen. Daarnaast zijn alle seizoenen op de Waddeneilanden bijzonder. Lees verder om meer te weten te komen over de vijf bewoonbare Waddeneilanden.

Lees meer

Top bezienswaardigheden op de Waddeneilanden

Bijzondere natuur op Texel

Waddeneiland met het breedste strand van Europa

De oude reddingsboot van Ameland

De cranberry's van Terschelling

Aanmelden

Top bezienswaardigheden op Texel

Onze vakantiehuisjes op de Waddeneilanden zijn zorgvuldig geselecteerd op deze unieke bestemming, die een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft. Je kunt uit maar liefst vijf eilanden kiezen die elk hun eigen karakter hebben. Een gemene deler? De stranden en natuur zijn er prachtig. Alvast een tipje van de sluier: Hoewel Schiermonnikoog het kleinste eiland is, heeft dit Waddeneiland het breedste strand van Europa.

Wist je dat je op de meeste Waddeneilanden zeehonden in het wild kunt spotten? Vanuit je vakantiehuis ga je mee met een speciale boottocht die je naar de zandbanken vaart waar de zeehonden vaak liggen te luieren. Er zijn ook musea, zoals het Landbouw-Juttermuseum op Ameland.

Een vakantiehuisje op de Waddeneilanden
De Waddeneilanden staan garant voor rust, natuur, en ruimte. Even lekker uitwaaien op het bijna autoloze Vlieland of Schiermonnikoog, of zon, zee en plezier op Ameland en Texel. We vertellen je graag meer over de vijf eilanden, zodat je jouw vakantiehuis op je favoriete Waddeneiland kunt kiezen. Of wellicht ga je elke vakantie naar een ander eiland?

Texel
Texel is het grootste Waddeneiland en is met zijn kilometers aan zandstranden de perfecte bestemming voor jong en oud, zeker als je van wandelen en fietsen houdt. Een weekendje weg in een vakantiehuis op Texel is ideaal om even tot rust te komen. Het eiland heeft een bijzondere geschiedenis die tot uiting komt in haar dorpen, waarvan er zeven zijn. Het dorp Den Burg wordt als Texel's hoofdstad gezien en hier kun je winkelen, dineren, en bezienswaardigheden bezoeken. Over het hele eiland liggen leuke winkels en boetieks verspreid en in de dorpen vind je veel leuke huisjes om te huren op dit Waddeneiland.

Vlieland
Met slechts twaalf kilometer lang en maximaal twee kilometer breed is Vlieland het kleinste eiland om een vakantiehuisje op een Waddeneiland te huren. Wil je even helemaal tot rust komen en weg zijn van alle drukte? Dan is een huis huren op Vlieland helemaal voor jou. Er wonen hier namelijk maar 1000 mensen en er is nog steeds ongerepte natuur. Het is autovrij en er is maar één dorp: Oost-Vlieland. Daarnaast vind je er de grootste zandvlakte van Noord-West Europa, genaamd de Vliehors.

Terschelling
Na Texel is Terschelling het grootste Waddeneiland. Hier staat de Brandaris, de bekendste én oudste vuurtoren van Nederland. De toren dateert oorspronkelijk uit 1594 en heeft een hoogte van 53,7 meter. Wil je het ware eilandgevoel ervaren en een vakantiehuisje op dit Waddeneiland boeken? Huur er dan een via onze website. Of je nu van natuur of cultuur houdt, Terschelling heeft het allemaal. Half juni vindt het Oerol Festival plaats, een jaarlijks terugkerend tiendaags cultureel festival met activiteiten verspreid over het hele eiland.

Ameland
Ook op Ameland kun je de leukste vakantiehuisjes bij ons vinden. Een huisje op dit Waddeneiland is echt genieten. Ga al wandelend of fietsend op ontdekkingstocht, of neem deel aan excursies of boottochten. Vogelspotters komen aan hun trekken in natuurgebied Het Oerd, De Hôn, en Natuurcentrum Ameland. Dit eiland heeft witte stranden, duizenden vogelsoorten, en lange fietspaden over het hele eiland. Je bezoekt Ameland het beste in het najaar, om optimaal van de natuur te genieten.

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog is het laatste en tweede kleinste bewoonde Waddeneiland. Vanuit je vakantiehuisje op dit Waddeneiland ontdek je al wandelend of fietsen de ruige natuur in het Nationaal Park Schiermonnikoog. In het Bezoekerscentrum van dit park leer je alles over de natuur, zoals de verschillenden vogel- en plantensoorten die er zijn. Dit eiland is de perfecte locatie om een vakantiehuisje te huren als je een weekendje weg wilt en je volledig herboren wilt voelen. Op onze website vind je meerdere gezellige vakantiehuizen en prachtige villa's op het hele eiland.

Bekijk ons aanbod Belvilla huisjes op de Waddeneiland hieronder, of ontdek meer weetjes over deze bijzondere Nederlandse eilandengroep.

Alle vakantiehuizen op de Waddeneilanden
Veelgestelde vragen over een vakantie op de Waddeneilanden
Hoeveel Belvilla vakantiehuizen zijn er op de Waddeneilanden?

Bevilla heeft meer dan 180 vakantiehuizen op de Waddeneilanden. Van een stijlvol appartement dichtbij het strand op Texel tot een riante groepsvilla met sfeerhaard op vakantiepark De Krim - we bieden het allemaal.

Welke activiteiten zijn er in de zomer op de Waddeneilanden?

Tijdens de zomer kun je kiezen voor een actieve vakantie en bijvoorbeeld gaan wind-, golf- of kitesurfen of suppen. Je kunt ook gaan strandzeilen, of lekker gaan wandelen of fietsen. Waar je ook voor kiest: Op de Waddeneilanden kom je even helemaal tot rust in de zomer.

Wat is leuk om te doen op de Waddeneilanden in de winter?

De winter is een prima seizoen voor een vakantie op de Waddeneilanden. Het is er dan rustiger en je kunt bijvoorbeeld zeehonden spotten op Ameland, Texel en Terschelling, of een vuurtoren beklimmen. Of wat dacht je van een bezoekje aan een kaasboerderij of mosterd leren maken?

Hoeveel kost een vakantiehuisjes op de Waddeneilanden per nacht?

Een huisje op een Waddeneiland kan zo duur als je wilt. De goedkoopste vakantiehuisjes kosten ongeveer 20 euro per nacht, afhankelijk van het seizoen. Wil je meer luxe of reis je met een grote groep, dan kan de prijs in een luxe vakantiehuis op de Waddeneilanden oplopen tot duizenden euro's. Maar dan heb je ook een grote villa met zwembad, sauna, etc.

Wat zijn typische gerechten op de Waddeneilanden?

Op de Waddeneilanden vind je veel recepten met garnalen, vis, kaas, en lamsvlees. Probeer bijvoorbeeld de pikante vissoep, gedroogde scharretjes, schapenkaas, of kaassoep met Tessels kaaswafeltje.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020