Alle bestemmingen aan de Turkse Rivièra

Alle vakantiehuizen aan de Turkse Rivièra
Aanmelden

Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra, liggend aan de Middellandse zee, bevindt zich in het meest zuidelijke deel van de Turkse kuststrook. Hier waar de zon maar liefst 300 dagen per jaar schijnt, vind je mooie stranden, gezellige steden met daaromheen pittoreske dorpjes en prachtige berglandschappen van het Taurusgebergte. De vakantiehuizen aan de Turkse Rivièra lenen zich voor een veelzijdige vakantie in een fraai gebied.

Bezoek de historische plaatsen van deze regio in een decor van dennenwouden, olijf- en citrusgaarden, voeg daarbij de gastvrijheid van de inwoners van dit land en je verblijf in de Turkse Rivièra kan niet meer stuk. Een dagje zelf koken in je vakantiehuis moet je ook zeker eens overslaan, want de diverse restaurantjes nodigen uit tot een avondje buitenshuis dineren!

Vakantiewoningen Turkse Rivièra, voor een indrukwekkend schouwspel van de stad Antalya

Het meest belangrijkste toeristische centrum van Turkije en het hart van de Turkse Rivièra is de stad Antalya. Wanneer je Antalya gaat bezoeken, dan zul je je ogen uitkijken. Struin over de romantische boulevard omgeven door palmbomen en bezoek de indrukwekkende zeehaven. Vergeet vooral niet een kijkje te nemen in Kaleiçi, het pittoreske oude stadsgedeelte, met zijn smalle steegjes en houten huizen die tegen de muren van de stad zijn aangebouwd. Het meest indrukwekkende schouwspel van de oude stad is het kasteel waar je een hoog uitzicht hebt over de stad vanuit twee richtingen.

Uitdagingen voor de sportieve vakantieganger

Ook voor de avonturiers biedt de Turkse Rivièra tal van mogelijkheden. Zo worden er diverse rafting- en boottochten aangeboden door diverse natuurparken en langs indrukwekkende watervallen. Natuurliefhebbers moeten zeker de bekende kalksteenterrassen van Pamukkale en de watervallen van Kurºunlu, Manoygat en Düden bezoeken. Na een sportief dagje kun je heerlijk relaxen in je vakantiehuis!

Een bezoek aan Perge en Aspendos

Waar de Turkse Rivièra het allertrotst op is, is haar rijke cultuur erfgoed. Rond de stad Antalya kun je gemakkelijk indrukwekkende schatten van de Turkse geschiedenis bezoeken. Vanuit je vakantiehuis aan de Turkse Rivièra kun je een bezoekje brengen aan Perge. Hier vind je een oude opgegraven stad en kunt u door de oude stadspoorten wandelen. In Aspendos kun je het best bewaarde Romeinse theater en een aquaduct bezoeken.

Vakantiewoningen Turkse Rivièra, ontdek het betoverende Cappadocië

Een echte aanrader is de meerdaagse tocht naar het betoverend Cappadocië. Treed hier in de voetsporen van de Perzen en Alexander de Grote, die hier ooit de scepter zwaaiden.

Alle vakantiehuizen aan de Turkse Rivièra