Alle bestemmingen in Toscane

Bekijk alle bestemmingen Bekijk minder bestemmingen

Top bezienswaardigheden in Toscane

Het verhaal achter deze abdij

Rust, natuur en prachtige stranden

Ontspannen in de heerlijke thermen

De meest gekiekte stad van Toscane

Aanmelden

Toscane

Toscane is rijk aan geschiedenis, cultuur en schitterende landschappen! Natuur, Chianti wijnen en heerlijk eten zijn enkele elementen die typerend zijn voor deze Italiaanse regio. Het afwisselende schilderachtige landschap met wijnhellingen, groene valleien en olijfbomen in combinatie met middeleeuwse vestigingen en eeuwenoude stadjes zorgen voor een ongelofelijke vakantie in Italië. Of je nu gezellig met het hele gezin of romantisch met zijn tweetjes gaat, in deze veelzijdige regio is het genieten voor jong en oud! Duik in ons aanbod en boek een vakantiehuis in Toscane voor een heerlijk weekje weg.

Vakantie in Toscane

Uw vakantiehuis in Toscane ligt vaak landelijk en centraal zodat je de hele regio kunt ontdekken tijdens uw vakantie. Naast de schilderachtige wijnhellingen en groene valleien, beschikt het gebied ook over rustige bossen en bergen. Ook kun je heerlijk bijkomen in een vakantiehuis aan zee. Vergeet immers niet de lange kustlijn met mooie stranden en gezellige badplaatjes als Viareggio, Castiglione della Pescaia en Porto Santo Stéfano. Ieder stadje heeft iets authentieks en het Toscaanse landschap staat vol prachtige monumenten en kerken. De inwoners laten je graag kennismaken met typische Toscaanse gerechten en de natuur nodigt je uit voor een heerlijk ontspannen wandeling door de heuvels. Boek een villa in Toscane en droom weg in het schilderachtige landschap rondom je vakantiehuis.

Ontdek de Italiaanse cultuur tijdens uw vakantie in Toscane!

Tijdens je vakantie in Toscane moet je zeker eens de rijke geschiedenis met haar wereldberoemde kunstschatten bewonderen! Toscane – en in het bijzonder Florence – is de bakermat van de Renaissance met kunstenaars als Brunelleschi, Donatello en Masaccio. Vanuit je vakantiewoning Toscane ontdekken, daar hoort een bezoek aan de prachtige stad Florence, de hoofdstad van Toscane, natuurlijk ook bij.

Ook Siena heeft veel in huis voor een enerverend dagje weg. Vergeet bij een bezoek aan deze prachtige Toscaanse stad vooral je fototoestel niet, want de bezienswaardigheden als het Piazza del Campo, de typische straatjes en steegjes en de Duomo van Siena zijn zeker de moeite waard om vast te leggen. Ook Volterra, Lucca en natuurlijk Pisa zijn steden die je niet mag vergeten tijdens uw vakantie in Toscane. Bezoek je graag een museum? Dan zit je in deze regio goed want er is hier voor ieder wat wils. Na een fascinerend dagje vol cultuur is het vervolgens aangenaam ontspannen in je vakantiehuis in Toscane. Heb je al een keuze kunnen maken? Boek een huisje in Toscane en je verveelt je geen moment.

Een strandvakantie in Toscane

Tijdens je vakantie in Toscane ontkom je niet aan de welbekende schilderachtige panorama’s van kleurrijke heuvels en groene valleien. Toch kun je in Toscane ook prima genieten van een strandvakantie! De kust is namelijk 400 kilometer lang en heeft afwisselende stranden. De Etruskische kust in het noorden kenmerkt zich vooral door de rotsen. In het zuiden in de Maremma vind je mooie zandstranden. Een aanrader voor strandliefhebbers is Cala Violina en Monte Argentario waar je een azuurblauwe zee en witte stranden vindt. Of pak de boot en breng een bezoekje aan het prachtige eiland Elba. Je vakantiehuis in Toscane is de ideale uitvalbasis om alle mogelijkheden in de regio te ontdekken! Boek snel je vakantiehuis aan de Toscaanse kust en geniet van een heerlijke vakantie aan zee in 2019.

Sportieve mogelijkheden tijdens je vakantie in Toscane

Een dagje strand, een dagje naar een Italiaanse stad of een dagje heerlijk aan het zwembad van je eigen vakantiehuis in Toscane liggen… het kan allemaal in deze schitterende regio! Sportieve mogelijkheden zijn er echter ook! Het glooiende landschap is het ideale decor voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Je kunt op verschillende plekken fietsen huren, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen fiets mee te nemen. De uitgestippelde routes brengen je door de wijnvelden, groene valleien en langs prachtige bossen naar de mooiste plekjes van de streek. Ben je een visliefhebber? Ook dan zit je goed in Toscane! Er zijn verschillende meren en rivieren waar je een hengeltje kunt uitgooien. De mogelijkheden zijn eindeloos! Na een intensieve dag door het landschap of op het water is het heerlijk bijkomen in je vakantiehuis in Toscane. Ben je op zoek naar een authentieke agriturismo aan zee of een sfeervolle villa met zwembad? Bij Belvilla kun je kiezen uit een ruim aanbod aan vakantiehuizen in Toscane.

Alle vakantiehuizen in Toscane
Veelgestelde vragen over een vakantie in Toscane
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ ‌in‌ Toscane?‌ ‌

Er zijn meer dan 900 Belvilla vakantiehuizen beschikbaar in Toscane.‌ ‌
 ‌

 

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ ‌in‌ Toscane?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ ‌in‌ Toscane‌ moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Chianti, Siena, de Toren van Pisa, Duomo, San Gimignano en Palazzo Vecchio.‌ ‌

 

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ ‌in‌ Toscane‌ zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ ‌in‌ Toscane ‌die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Paardrijden
  • Een bezoek aan de Uffizi Galerie
  • De Accademia Galerie verkennen
  • Een wijnproeverij
  • Een avondje opera

 

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌in‌ Toscane ‌absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In‌ Toscane ‌kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Lampredotto, Crostini Neri Toscani, Panzanella, Lardo, Cacciucco en Ribollita..‌ ‌

 

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar‌ Toscane?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ Toscane,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌s ‌van‌ april ‌tot‌ ‌en‌ ‌met‌ ‌mei en laat september tot en met oktober.‌

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020