+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Appartement Gulpen & vakantiehuis Gulpen: Beleef een geweldige Hollandse vakantie

vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Vakantiehuizen in Gulpen

De plaats Gulpen ligt in de provincie Limburg, in het zuidoosten van Nederland. De plaats dankt haar naam aan de rivier de Gulp, die dwars door het dorp loopt en het stadsbeeld aanzienlijk bepaalt. Met een auto is Gulpen perfect bereikbaar omdat de N 278 van Aken naar Maastricht precies door het dorp loopt.

Vakantie in Gulpen, attracties


De Nederlandse dorp Gulpen biedt haar bezoekers rust en ontspanning. Een vakantieappartement in Gulpen kan gehuurd worden. Van hieruit kunnen tripjes gemaakt worden naar alle attracties van de plaats en de streek. Bij Gulpen ligt een oude begraafplaats daterend uit de 11e eeuw, die erg in de belangstelling staat vanwege de Romaanse architectuur. Ook kunnen toeristen de Neo-Romaanse St. Petruskerk bezoeken, die werd gebouwd in 1924. Het vroegere stadsklooster is nu in gebruik als gemeentehuis. Gulpen heeft een plaatselijke brouwerij die aan te raden is. Aangezien de dorp niet zo groot is, bevinden alle attracties zich op loopafstand van het vakantiehuis in Gulpen.

Wanneer je in juni een vakantie in Gulpen plant, moet je zeker de nacht van Gulpen meepakken. Dat is een wandelroute waar jaarlijks ongeveer 1.000 mensen aan meedoen. Door het jaar heen zijn er allerlei evenementen in de grotere steden Maastricht en Aken, die je makkelijk kunt bereiken vanuit een vakantiehuis in Gulpen.
In en rond Gulpen is de natuur bijzonder geschikt voor wandelingen. Voor fietsers zijn er wegen om te genieten van de natuur en om ontspanning te vinden.

 

 

 

Vakantiehuis in Gulpen, de regio ontdekken


Er zijn in en rond Gulpen veel boerderijen, kastelen en burchten en bezoekers zijn altijd welkom. Je krijgt een prima indruk van het landelijke leven in de gemeente. Als je met kinderen in een vakantiehuis op vakantie gaat, dan zijn er genoeg reisbestemmingen die de kleintjes inspireren. Een mooie plek die je beslist moet bezoeken is de GaiaZoo, die in Kerkrade bij Gulpen ligt. Een andere aanrader is een uitstapje naar de Snow World van Landgraaf. Deze bestemmingen zijn moeiteloos bereikbaar via het openbaar vervoer en met de auto. Doordat Duitsland en België zich niet ver van de stad Gulpen bevinden, kunnen ook de steden Aken en Maastricht in korte tijd bereikt worden vanuit het vakantieappartement in Gulpen.

Door het veelzijdige aanbod kan een vakantie in een vakantiehuis in Gulpen heel boeiend worden.

Zou je meer van Nederland willen zien of kom je er niet helemaal uit waar je precies in Nederland heen moet? Hier geven we je enkele suggesties:

 

  • Vakantie in Wieringen
  • Vakantiehuis in Sneek

 

Bekijk alles

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring