+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuis met hond - krijg 20% korting

Vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Vakantiehuis met hond

Een vakantie met de hond is prima te organiseren! In heel veel vakantiehuizen en vakantieparken zijn huisdieren van harte welkom. Wat is er nu leuker dan je hond meenemen op reis? Zorg voor een goede voorbereiding voordat je vertrekt naar je vakantiehuis met de hond! Neem nog even de regels door over het vervoeren van honden binnen Europa en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van Europese afspraken over een hondenpaspoort en inentingen. Ook belangrijk zijn de faciliteiten in je vakantiewoning: is er bijvoorbeeld een omheinde tuin aanwezig waar je trouwe viervoeter zijn/haar energie lekker kwijt kan? Europa heeft prachtige regio’s die ideaal zijn om een huisje te huren waar je hond ook welkom is.

Vakantiepark of bungalow

Er zijn meerdere accommodaties waar je terecht kunt met je huisdier. Neem je hond mee naar een mooie bungalow in een natuurrijke omgeving of kies voor een huisdiervriendelijk vakantiepark. Laat je trouwe viervoeter lekker rondrennen in de omheinde tuin zonder dat je je ergens zorgen over hoeft te maken. Kies voor een last minute met de hond of begin alvast met plannen voor volgend jaar. Welke hondvriendelijke accommodaties je ook kiest, zorg dat je goed voorbereid bent en check de faciliteiten van je vakantiewoning, zoals de tuin, de trappen en de omgeving. Voor lange wandelingen in de buitenlucht zit je natuurlijk het liefst midden in de natuur in een bosrijk gebied of aan zee.

Een vakantiehuis met huisdier is zo gevonden: het aanbod hondvriendelijke vakantiehuizen is groot. Check wel even of je 1, 2 of meer honden mag meenemen want dit verschilt per vakantiewoning. Verder houd je natuurlijk rekening met de faciliteiten van de vakantiewoning zoals de tuin en het aantal trappen in huis. Wil jouw hond nog wel eens ontsnappen? Kies dan voor een vakantiehuis met omheinde tuin. Bij wandelingen in de omgeving is het handig ook altijd even te checken of honden zijn toegestaan (in het bos of op het strand) en of ze los mogen lopen.

Een vakantiepark met hond is ook zo gevonden: er zijn veel vakantieparken waar honden welkom zijn en gewoon lekker mee mogen. Heel makkelijk, want dan weet je gelijk dat honden zijn toegestaan op meerdere plekken op het park.

Huizen met een omheinde tuin

Zeeland of Ardennen

Voor een midweek weg met de hond vind je heel veel mogelijkheden in ons eigen land en onze buurlanden (België en Duitsland). Buiten de Randstad vind je uitgestrekte wandelgebieden voor dagen in de buitenlucht met je trouwe viervoeter. Ook heel geschikt voor een weekendje weg met de hond is België: het vakantiegevoel ligt op nog geen twee uur rijden! Kies je voor een last minute Nederland met hond? Ons land heeft prachtige regio’s met uitgestrekt gebied voor lange wandelingen voor jou en je hond.

Wat dacht je van een midweek Zeeland met hond? Grote kans dat de zon schijnt, want Zeeland is onze regio met de meest zonuren. Strandliefhebbers die niets liever willen dan weg met hond aan zee, kunnen natuurlijk ook in tegengestelde richting reizen en kiezen voor uitwaaien op de stranden van Texel, Terschelling of Ameland. Frisse neus verzekerd!

Liever een weekend weg met hond in landelijk gebied? Dan kun je prima terecht in de meer landelijke regio’s Gelderland, Drenthe, Overijssel en Limburg. Heel dichtbij, maar je bent er toch even lekker uit met je favoriete huisdier.

Niet erg om iets verder te rijden? Kies dan voor een weekendje Ardennen met hond of de Eiffel. In deze bosrijke, bergachtige wandelgebieden in onze buurlanden ben je lekker even weg en de frisse lucht zal je goed doen!

Huizen in Nederland

Hond in de gordel

Op vakantie met de hond vraagt wel om een beetje voorbereiding. Er zijn in Europa afspraken gemaakt voor huisdieren over paspoorten en inentingen. Ook kun je honden niet in elk land op dezelfde manier vervoeren. In sommige landen moet je hond bijvoorbeeld achter een hondenhek of in een bench in de auto. Bovendien zijn honden niet in elk land welkom of moeten ze altijd vast aan de riem. Om te mogen reizen heeft jouw hond een dierenpaspoort nodig, en moet hij de nodige vaccinaties hebben gehad. Wij zetten de regels voor je op een rij.

Mag je jouw hond zomaar meenemen als je op vakantie gaat naar een ander land? In Europese landen moeten honden en katten in bezit zijn van een dierenpaspoort en een chip. Heeft jouw huisdier een tatoeage? Deze is alleen geldig als deze voor 2 juli 2011 is gezet. Daarnaast moeten honden en katten ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabiës).

Bij een vakantie met hond moet je je ook houden aan de regels voor het vervoer. In Nederland, België en Frankrijk gelden geen specifieke regels, maar je moet er wel voor zorgen dat je hond geen gevaarlijke verkeerssituaties kan veroorzaken. In Duitsland en Italië mag de hond niet los op de achterbank: hier moet je altijd gebruikmaken van een gordel, bench/reiskennel of een hondenrek. Ga dus goed voorbereid op reis als je honden mee gaan.

Huizen voor jou en jouw hond

Met de hond op vakantie, vliegvakantie

Op vakantie met de hond in Nederland is leuk en eenvoudig. Maar wat als je voor een langere vakantie met de hond in het buitenland met het vliegtuig reist? Of misschien wil je gewoon graag in het buitenland een huisje huren met de hond en het vliegtuig nemen? De regels over het vervoer van dieren in het vliegtuigruim zijn internationaal geregeld en de vliegmaatschappijen moeten de veiligheidsvoorschriften van de International Air Transport Association (IATA) volgen. Wil je naar het Verenigd Koninkrijk op vakantie met je hond? Daar worden strenge regels gehanteerd voor het reizen met huisdieren.

Op vakantie met de hond in het vliegtuig kan en wordt ook steeds vaker gedaan. Houd er wel rekening mee dat de hond vervoerd moet worden in een transportbox die voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. Laat je hond ruim van tevoren wennen aan die transportbox om extra stress te voorkomen. Controleer de regels en eisen van de vliegmaatschappij over het vervoeren van honden. Natuurlijk is het ook belangrijk om te overwegen of je hond gezond genoeg is om met jou naar je leuke vakantiehuis in het buitenland te reizen met het vliegtuig. Hij moet minstens 12 weken oud zijn, en niet ziek, zwanger of erg nerveus. Genoeg om over na te denken en te regelen voordat je onbezorgd met het vliegtuig op vakantie met de hond kunt vertrekken om te gaan genieten van je comfortabele vakantiehuis.

Huizen voor u en uw huisdier

Veelgestelde vragen

Zijn de vakantiehuizen van Belvilla diervriendelijk?

Een vakantie met de hond is prima te organiseren. In heel veel vakantiehuizen en vakantieparken van Belvilla zijn huisdieren van harte welkom. Er zijn meerdere accommodaties waar je terecht kunt met je huisdier.

 

Hoeveel vakantiehuizen zijn diervriendelijk?

Gelukkig heeft Belvilla een uitgebreide keuze in huisdiervriendelijke vakantiehuizen. Belvilla heeft binnen haar aanbod bijna 10.000 vakantiewoningen waar ook een huisdier welkom is. Bekijk wel altijd de faciliteiten in de vakantiewoning. Is er bijvoorbeeld een omheinde tuin aanwezig waar je trouwe viervoeter zijn/haar energie lekker kwijt kan?

 

Zijn er extra kosten bij een vakantiehuis met hond?

Je hoeft niets meer te betalen voor je hond of ander huisdier. De prijs wordt automatisch berekend en is altijd duidelijk voor je ook effectief boekt.

 

Hoe vind ik vakantiehuizen waar honden welkom zijn?

Aan de linkerkant van de zoekpagina kun je via onze filters de vakantiehuizen selecteren die diervriendelijk zijn. Je kunt op de website heel gemakkelijk vakantiehuizen selecteren waar één, twee of zelfs meerdere huisdieren welkom zijn.

 

Op vakantie met de hond in een vakantiepark of bungalow?

Wil je ook dat je hond kan genieten van zijn of haar vakantie? Neem je hond dan mee naar een mooie bungalow in een natuurrijke omgeving of kies voor een huisdiervriendelijk vakantiepark. Laat je trouwe viervoeter lekker rondrennen in de omheinde tuin zonder dat je je ergens zorgen over hoeft te maken.

 

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Word lid van ons netwerk en laat uw bedrijf met ons groeien!