Top bezienswaardigheden op Lanzarote

Ideale stranddag bij Playa Papagayo

Vulkanisch landschap

Surfen

Andere activiteiten

Aanmelden

Lanzarote

Lanzarote is een van de Canarische eilanden die behoren tot Spanje, maar gelegen zijn voor de kust van Marokko in de Atlantische Oceaan. Het is het beste overzeese alternatief voor een verblijf aan de Costa Blanca, dat erg geliefd is onder toeristen uit Nederland en België. Bekijk daarom nu ons aanbod van vakantiewoningen en appartementen op Lanzarote. Wij bieden de allerbeste prijs-kwaliteitsverhouding en service voor een zorgeloze vakantie op Lanzarote. Maar je vindt ons ook terug op de andere Canarische Eilanden zoals Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria. Toch liever niet overzees op vakantie? Bekijk dan ons aanbod in andere zonovergoten bestemmingen in het zuiden van Europa, zoals Spanje, Portugal en Griekenland.

Zonnebaden in de winter op een Playa van Puerto del Carmen

Lanzarote is ontstaan door vulkaanuitbarstingen en het overgrote oppervlak is dan ook bedekt met een dikke laag uitgeharde lava. Toch vind je op dit eiland ook prachtige en goed onderhouden stranden. Op kleine delen van die stranden staan ligstoelen en parasols van een hotel, club of resort. Maar je kunt de stranden vrij betreden om te genieten van het zonnetje dat het hele jaar door schijnt.

In Puerto del Carmen op Lanzarote bevinden zich drie bekende stranden: Playa Grande, ook wel Playa Blanca genoemd, Playa de los Pocillos en Playa de Matagorda. Zoals de bijnaam het al verraadt, bestaat het eerste strand op Lanzarote uit wit zand. Het strand ligt vlak bij een centrum met bars, winkels en restaurants en trekt daardoor veel toeristen aan. Playa de los Pocillos is meestal minder druk, maar je vindt er wel de gasten van een aan het strand gelegen club en hotel, die het strand bezoeken om een frisse duik in de oceaan te nemen. Het allergrootste strand van Puerto del Carmen, dat je zelfs bijna vanuit de luchthaven in hoofdstad Arrecife van Lanzarote kunt zien, is de Playa de Matagorda. Arrefice, dat aan de kust ligt, is nog maar sinds 1852 de hoofdstad van het eiland. Eerder was dat Teguise, dat meer in het noorden van Lanzarote ligt. Ook daar kun je een appartement of vakantiehuis huren om Teguise, het bijbehorende costa Teguise en de omringende regio op Lanzarote te verkennen.

Een luxueus vakantiehuis als alternatief voor de all-inclusive hotels

Zowel aan een strand van Puerto del Carmen als in het binnenland van Lanzarote kun je een luxueus en comfortabel appartement, huisje, bungalow of andere accommodatie bij Belvilla huren. Dit is een goed alternatief voor de all-inclusive hotels op Lanzarote in Spanje. Al onze accommodaties zijn ruim en voorzien van de modernste apparaten. Ook zijn ze gunstig gelegen, zodat het strand of het zwembad nooit ver weg is.

Een vakantiehuis of appartement op Lanzarote is een ideale accommodatie om ook de kinderen mee te nemen. Je kunt een fiets huren of andere uitstapjes maken en heerlijk eten in de lokale restaurantjes.

Activiteiten en bezienswaardigheden op Lanzarote

Op Lanzarote kunt je het hele jaar door van de zon genieten. Maar er is zoveel meer te doen dan zonnen op het strand en je kunt er verschillende uitstapjes maken. Bezoek bijvoorbeeld het beschermde landschap La Geria op Lanzarote en proef daar de heerlijke en bijzondere Malvasia-wijnen die op Lanzarote in een lavaveld rijpen. Ontdek het meest paradijselijke strand van Papagayo. Reis naar Cueva de Los Verdes en bekijk de binnenkant van de aarde in de piratenschuilplaats onder de lavarotsen. Of ga naar El Golfo, een krater op zeeniveau. Je kunt ook Jameos del Agua bezoeken, een combinatie van geologie, architectuur en ontwerp. Het bezoekerscentrum is ontworden door César Manrique, de bekendste ontwerper van het eiland.

Het is ook mogelijk de oversteek te maken naar een van de andere Canarische Eilanden. Van en naar Gran Canaria vertrekken er bijvoorbeeld dagelijks meerdere veerboten.

Bekijk de appartementen en vakantiewoningen van Belvilla en geniet van een onvergetelijke vakantie op Lanzarote!

Alle vakantiehuizen op Lanzarote
Veelgestelde vragen over een vakantie op Lanzarote
Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ op Lanzarote?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ op Lanzarote moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Nationaal Park Timanfaya National, Arrecife, Puerto Del Carmen Haría en Playa Blanca.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ op Lanzarote zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ op Lanzarote die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Een jeep safari maken
  • Wandeltochten maken
  • Paragliden
Hoe‌ ‌kan‌ ‌ik‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌reizen‌ ‌vanuit‌ ‌Nederland?‌ ‌

Toeristen‌ ‌uit‌ ‌Nederland‌ ‌reizen‌ met het vliegtuig naar Lanzarote. ‌ ‌ ‌

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ op Lanzarote absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

Op Lanzarote kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van Mojo, papas Arrugadas Gofio en inktvis

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Lanzarote?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar Lanzarote, kun je het beste gaan in de periode van april tot en met oktober.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020