Aanmelden

Laagland

Het Laagland van Slowakije is het gebied ten zuiden van de grote bergketens zoals het Tatragebied. Veel vakantiehuizen zijn prachtig in de bergen gelegen, maar ook in het Laagland zijn vakantiewoningen te vinden. Slowakije wordt door steeds meer vakantiegangers ontdekt. Liefhebbers van natuur en rust vinden in het Laagland of de Karpaten zeker hun ideale vakantiehuis!

Vakantiewoningen Laagland, voor een vakantie in de natuur

Het Laagland biedt grote middelgebergten zoals het Slowaakse Ertsgebergte en De Karpaten. Het Slowaaks Ertsgebergte, gelegen in het zuiden vlakbij Banksá Bystrica biedt oude mijngangen en uitgestrekte bossen. Vroeger werd hier gezocht naar goud, zilver en ijzer, maar de tijden zijn veranderd. Er is nog maar weinig bedrijvigheid en het is juist een plek om te ontspannen. Vanuit uw vakantiehuis in het Laagland maakt u kennis met het prachtige landschap, u vindt in de dalen kleine dorpjes uit vervlogen tijden. Er zijn in dit gebied veel wandelaars te vinden. De vakantiehuizen in het Laagland liggen veelal aan een wandelroute. In Banská Stiavnica kunt u een mijnbouwmuseum bezoeken om het gevoel te krijgen hoe het hier vroeger was.

Vakantiehuizen in de Karpaten, voor een mooie tocht door de bergen

De Karpaten liggen in het Westen van Slowakije, vlakbij de grens met Tsjechië. Het is een middelgebergte met toppen tot 900m. Het is er rotsachtig en groen en er zijn veel wijngaarden in dit gebied. De stad Trencín is een bezoekje waard, hier vindt u een burcht, verschillende musea en een fraai marktplein. In de dalen van de Witte Karpaten kunt u prachtig wandelen en fietsen, in een mooie groene omgeving. U komt hier authentieke Slowaakse dorpen tegen met oude lemen huisjes en watermolens.Vanuit uw vakantiehuis in de Karpaten kunt u prachtige tochten maken door dit groene gebied.

Bekijk ons aanbod