Alle bestemmingen in Istanbul / Marmara

Alle vakantiehuizen in Istanbul / Marmara
Aanmelden

Istanbul, Marmara

Op vakantie naar Istanbul gaan staat garant voor een onvergetelijke tijd. De Turkse wereldstad is gelegen in de regio Marmara. Deze regio mag niet gemist worden en is een echte place to be voor zowel strand- als cultuurliefhebbers. Er zijn verscheidene steden die je kunt ontdekken vanuit een van onze vakantiehuizen in Istanbul en Marmara.

Vakantiehuizen in Marmara

Marmara beschikt over een diverse historie, wat zorgt voor een indrukwekkende vakantie. De Marmara regio is verbonden met Europa en Azië door middel van twee belangrijke straten (Dardanelles Strait en Bosphorus Istanbul). Deze waren vroeger de locatie voor conflicten, waardoor tegenwoordig beschikt wordt over schitterende bezienswaardigheden in deze regio van Turkije.
Vanuit je vakantiehuis in Marmara kun je onder andere de sporen van het keizerrijk van Ottoman bewonderen in drie fascinerende Turkse steden. Deze prachtige steden Bursa, Edirne en Istanbul bezitten heden ten dage nog steeds sporen van deze intense historie in samenhang met de moderne en snel ontwikkelde identiteit van de regio Marmara. Beleef tijdens je vakantie naar Turkije ook de klassieke stad van Troy, waar een replica van het Trojaanse Paard uit de heldhaftige strijd om de stad te zien is. Deze gebeurtenis is een van de vele memorabele elementen die centraal staat in de geschiedenis van Turkije, Marmara en Troy. Ga eens op ontdekkingstocht tijdens je vakantie!

Vakantiehuizen in Istanbul

Istanbul is de meest belangrijke Turkse wereldstad, het hart van de regio Marmara en van het gehele land Turkije. Deze moderne stad is de enige stad ter wereld dat verspreid is over 2 continenten en kenmerkt zich door haar mooie natuur en rijke historie. Vakantie in Istanbul staat garant voor de tijd van je leven! De stad beschikt over een unieke mix van oosterse en westerse culturen waardoor er verschillende contrasten ontstaan zijn die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie.
Vanuit je appartement of vakantiehuis is Istanbul uitstekend te bezichtigen. De Turkse stad is het centrum van het land, waardoor er het gehele jaar door genoeg is te beleven. Hiernaast is het een oude stad, waar de overblijfselen van verschillende culturen in harmonie samenleven met de cultuur van Turkije. Vanuit je vakantiehuisje in Istanbul zijn vele bezienswaardigheden te bezoeken in de regio Marmara. Tijdens je vakantie mag je enkele bezienswaardigheden absoluut niet missen: het Topkapi-paleis van de sultans inclusief kroonjuwelen; de blauwe moskee met zes minaretten; het beroemde plein Hippodroom met haar fascinerende onderwater paleis en Miniatürk. Hiernaast zijn de vele grote bazaars, de Grote Muur van Constantinopel en de romantische Maagdentoren zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie in Istanbul.

Vanuit je vakantiehuis in Istanbul of Marmara kun je natuurlijk ook nog andere regio’s bekijken in Turkije. Kijk ook eens bij alle vakantiehuizen in Turkije.

Alle vakantiehuizen in Istanbul / Marmara