Alle bestemmingen in Eger-Tokaj

Alle vakantiehuizen in Eger-Tokaj
Aanmelden

Eger-Tokaj

Ontdek Eger-Tokaj, het bijzondere wijn- en heuvelgebied in Noord-Hongarije, vanuit een villa in Eger. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de twee belangrijkste steden van het gebied Eger en Tokaj. Beide steden hebben een rijke geschiedenis, maar zijn vooral bekend om de wijnproductie. De bekendste wijn uit Eger is de Egri Bikaver, het Hongaarse ‘stierenbloed’. Deze rode wijn behoort tot één van de beste uit het land. In Tokaj wordt een zoete wijn gemaakt, die al decennia lang tot de meest exclusieve wijnen ter wereld hoort. Naast bijzondere wijnen is deze heuvelachtige regio ook rijk aan natuurschoon met prachtige bergen en pittoreske steden. Ervaar de cultuur en tradities van Hongarije vanuit onze vakantiehuizen in Eger-Tokaj.

Vakantie in Eger-Tokaj, het wijn-en heuvelgebied in Noord-Hongarije

Met een romantische villa in Eger beleef je een onvergetelijke vakantie in het noorden van Hongarije. De dichtstbijzijnde stad van het gebied ligt op slechts 6 kilometer van Boedapest. In de regio ligt de hoogste berg van het land, de Kékesteto (1014 meter). Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de hoge bergtoppen, prachtige wijngaarden en glooiende heuvels van het gebied. Van de Donau tot aan het Tiszameer vind je de meest indrukwekkende bergen van Hongarije, waar vele historische schatten verbogen liggen. Het centrum van het dorpje Hollókõ, de druipsteengrot Baradla, de fossielen van Ipolytarnóc en het natuurreservaat van de Bükk-hoogvlakte staan zelfs op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Met de vele middeleeuwse kastelen, 17de eeuwse paleizen, indrukwekkende kerken en vele pittoreske dorpjes heeft de regio veel te bieden. Ontdek de prachtige omgeving van het gebied tijdens een vakantie in Eger-Tokaj.

Bezoek uit duizend jaar oude stadje vanuit een villa in Eger

Tussen Boedapest en Tokaj ligt het authentieke stadje Eger. De stad is bekend om de prachtige barokke binnenstad en vele kuuroorden, maar vooral om de bijzondere wijnen. Op de ruim zesduizend hectare wijngaarden worden de beste wijnen van Hongarije gemaakt. De bekendste wijn uit Eger is de fruitige en kruidige Egri Bikaver, ofel het Hongaarse ‘stierenbloed’. De wijn dankt zijn naam aan een middeleeuwse legende. In het jaar 1552 werd de stad aangevallen door een grote groep Turkse soldaten. Om zichzelf moed te geven, dronken de Hongaarse soldaten liters rode wijn. Stomdronken klommen ze op de stadsmuren, met hun baarden rood gekleurd van de druipende wijn. Het gerucht ging dat de Hongaren stierenbloed dronken en zichzelf zo onoverwinnelijk maakten De Turkse soldaten trapten erin en vluchtten de stad uit. Proef de prachtige wijnen uit de regio vanuit een unieke villa in Eger.

Proef de wijnen uit de eeuwenoude regio Tokaj

Naast Eger is ook de oeroude regio Tokaj zeker een bezoekje waard. Tokaj ligt aan de voet van de berg in het dal, tussen twee rivieren. Al honderden jaren worden hier de beste zoete wijnen van de wereld gemaakt. Dankzij de zonnige zomers en mistige herfst kunnen de druiven zeer lang kunnen rijpen. Hierdoor wordt de schil poreus, met als gevolg dat de duiven vocht verliezen. De smaak van de druiven wordt daarmee bijna net zo zoet als rozijnen. In de 17de eeuw riep de Franse koning Louis XIV de Tokajse wijn nog uit tot de ‘Wijn der Koningen, Koning der Wijnen’. Destijds was deze zoete wijn zelfs één van de duurste wijnen ter wereld. Ontdek de charme van het oeroude wijngebied Eger-Tokaj, vanuit een vakantiehuis in Hongarije.

Alle vakantiehuizen in Eger-Tokaj