Top bezienswaardigheden in Ligurië

Ontdek de vijf verschillende dorpen

Wandel de sublieme Sentiero Azzurro

Verdwaal in het Nationaal Park

Proef van het authentieke La Spezia

Aanmelden

Jouw ideale vakantie in de Cinque Terre

Een introductie tot de Cinque Terre

Kleurrijke huizen, was die op waslijnen hangt te drogen, smalle kronkelende straatjes en de Ligurische zee op de achtergrond. De Cinque Terre is Italië op haar mooist!

Kom tot rust, geniet eindeloos en laat je culinair in de watten tijdens een vakantie in Cinque Terre! Deze prachtige mediterrane kuststreek in Ligurië is vernoemd naar de vijf eeuwenoude dorpen Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore die via een wandelpad en spoorlijn met elkaar verbonden zijn. De Cinque Terre behoort sinds korte tijd tot het culturele erfgoed van de Unesco en is een prachtig bewaard stukje van de Italiaanse Riviera. Belvilla biedt verschillende vakantiehuizen aan in Cinque Terre, verspreid over de schilderachtige, rotsige kuststrook. Kies je voor een luxueuze villa in Cinque Terre, een authentieke rotswoning, een comfortabel appartement met uitzicht op zee of een ruime vakantiewoning? Proef de Italiaanse sfeer, geniet van de heerlijke wijnen en word overspoeld door het schitterende landschap vol wijngaarden vanuit je vakantiehuis in de Cinque Terre.

Trek je stapschoenen aan en ga er op uit

Vanuit je villa in Cinque Terre kun je al wandelend alle kanten op. De hoge, boven de zee gelegen, paden brengen je naar de mooiste plekjes van de streek. Je kunt de Cinque Terre op geen betere manier ontdekken dan al wandelend over de Sentiero Azzurro. Dit wandelpad verbindt de vijf dorpen met elkaar en brengt je in maar liefst vier uur tijd naar de mooiste plekjes hoog boven de zee. Ook de Sentiero N°1 tussen Levanto en Portovenere is een geliefde route onder de wandelaars. Dit lange afstandspad brengt je door het Nationaal Park van Cinque Terre. Voor een kortere wandeling is de Via dell’Amore een echte aanrader! Benieuwd wat de regio nog meer te bieden heeft? Vanuit je vakantiehuis in de Cinque Terre kun je de hele streek ontdekken!

Ontdek Monterosso al Mare, Vernazza en Corniglia

Tijdens een vakantie in de Cinque Terre mag een bezoek aan het grootste dorp Monterosso al Mare niet ontbreken. Of nog beter: boek een vakantiehuis in dit dorp! Wandel door de karakteristieke straatjes met pastelkleurige huizen en langs de vissershaven met kleurrijke bootjes. Monterosso al Mare beschikt trouwens ook over een breed strand, ideaal om te genieten van wat welverdiende rust.

Vernazza staat bekend om zijn klein, sfeervol haventje. Dit dorp is op een helling gebouwd, dus de benen worden hier tijdens een wandeling volop getraind! Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht over de zee en het dorpje.

Het kleinste dorp van de vijf is Corniglia. Per boot leg je aan in het kleine haventje en ook als je er te voet naar toe komt, moet je eerste de honderden trappen naar boven om in het centrum te geraken. Maar de inspanning is zeker de moeite waard! Corniglia is wat minder kleurrijk dan de andere dorpjes en minder druk, maar ook hier geniet je van de typische relaxte Italiaanse sfeer. Vanuit het dorpje maak je een heerlijke wandeling door de geurige wijngaarden naar het volgende dorp.

Ook Manarola en Riomaggiore zijn het bezoeken waard!

Vanuit je vakantiehuis in de Cinque Terre kun je ook het dorp Manarola ontdekken! Vergeet hier zeker je fototoestel niet, want het dorp is ronduit adembenemend! Kleurige huisjes, steile keienweggetjes en de bootjes in de haven geven je het echte Italië-gevoel. Kun je er geen genoeg van krijgen? Bezoek dan ook nog het schilderachtige, sfeervolle Riomaggiore . Er is een sfeervol haventje met genoeg eetgelegenheden om van een heerlijke Italiaanse maaltijd te genieten. Proef van een lokaal wijntje en geniet van het prachtig uitzicht over zee tijdens je vakantie in de Cinque Terre!

Alle vakantiehuizen in Cinque terre
Veelgestelde vragen over een vakantie in de Cinque Terre
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ ‌in‌ de Cinque Terre?‌

In de Cinque Terre kun je kiezen uit 800+ Belvilla vakantiehuizen.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ ‌in‌ de Cinque Terre?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ ‌in‌ de Cinque Terre moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Riomaggiore, Manarola, Vernazza en Monterosso al Mare.‌ ‌

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ ‌in‌ de Cinque Terre zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ ‌in‌ de Cinque Terre ‌die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Wandelen
  • Vissen
  • Wijntours
  • Een dagje strand
Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌in‌ de Cinque Terre ‌absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In‌ de Cinque Terre kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ gebakken ansjovis, pasta met inktvisinkt, kreeft gnocchi, bruschetta en carbonara.‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar‌ de Cinque Terre?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ de Cinque Terre,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌september en oktober.‌

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020